Gatis Dieziņš

Būs iespēja apmeklēt Nacionālo bruņoto spēku kuģus

Kā informē Aizsardzības ministrija, piektdien 28. septembrī valsts pārvaldes atvērto durvju dienā, valsts iedzīvotājiem būs iespēja Rīgā un Liepājā apmeklēt Nacionālo bruņoto spēku Jūras spēku flotiles kuģus, bet aizsardzības ministrijā būs iespēja piedalīties studentu diskusijā par Latvijas drošības izaicinājumiem.

Rīgā, Birzes ielā 1c, no plkst. 11:00 līdz 14:00 apskatei būs atvērti trīs militārie kuģi – jaunākais no Latvijā būvētajiem patruļkuģiem P-07 „Viesīte”, patruļkuģis P-02 „Lode”, kā arī štāba un apgādes kuģis A-90 „Varonis”.

Interesentiem būs iespēja aplūkot arī meklēšanas un glābšanas ekipējumu, kā arī naftas piesārņojuma seku likvidēšanai paredzēto aprīkojumu.

Liepājā ikviens ir aicināts apskatīt štāba un apgādes kuģi A-53 „Virsaitis”, mīnu kuģus M-05 „Viesturs” un M-08 „Rūsiņš”. Kuģi apmeklējumam būs atvērti no plkst.10:00 līdz 13:00.

Aizsardzības ministrijā plkst. 11:00 valsts sekretārs Jānis Sārts tiksies ar starptautisko attiecību un politikas zinātnes studentiem, kā arī Nacionālās aizsardzības akadēmijas kadetiem. J.Sārts sniegs lekciju par Latvijas izaicinājumiem mainīgajā drošības vidē, pēc kuras studentiem būs iespēja uzdot sev interesējošos jautājumus un iesaistīties diskusijā ar valsts sekretāru.

Lekcijas un diskusijas tiešraidi varēs vērot Aizsardzības ministrijas mājas lapā www.mod.gov.lv.

 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *