Tukuma veikalos Tukuma saldējums

Daudzi jau labi zina Tukuma uzņēmumā ražotos gardos smūtijus un saldā krējuma saldējumus, kuros jūtama pavisam īsta ābolu strūdeles, karameļu, šokolādes un vēl daudzas citas garšas.

Kad kopā ar Tukuma uzņēmēju klubu viesojāmies saldējuma ražotnē «TU Food» kādreizējā gaļas kombināta teritorijā, bija vēl pavasaris un saldējuma pārdošana vēl tikai uzņēma apgriezienus, taču šobrīd saldējuma sezona rit pilnā sparā. Un daudzi jau labi zina Tukuma uzņēmumā ražotos gardos smūtijus un saldā krējuma saldējumus, kuros jūtama pavisam īsta ābolu strūdeles, karameļu, šokolādes un vēl daudzas citas garšas.

Kā, izrādot uzņēmuma teritoriju, stāstīja «Tu Food» Tukuma saldējuma fabrikas direktors Māris Adijans, kad radusies ideja par saldējuma ražotnes veidošanu, meklēta vieta, kur būtu piemērotas telpas un vienlaikus iespēja ērti un iespējami tuvu iegādāties izejvielas: “Tukums bija šāda vieta – te bija piemērota ražošanas ēka, kuru iegādājāmies no bankas, kā arī apkārtnē ir daudz lauksaimnieku un Tukuma un Jaunpils piena pārstrādes uzņēmumi, ar kuriem sadarbojamies. Šāda saldējuma rūpnīca vistiešāk ir atkarīga no piena produkcijas, tāpēc Latvijā tās ir divu veidu – vai nu izveidotas pie piena pārstrādes uzņēmumiem, vai arī, kā mūsu gadījumā, – strādājam paši par sevi un izejvielas iepērkam.”

Iepazīstoties ar uzņēmuma ražošanas telpām, uzzinājām, ka saldējuma ražošana ir smags darbs ar ļoti daudziem nosacījumiem: “Lai saldējums būtu garšīgs un šīs īpašības saglabātu arī veikala saldētavā, ir svarīgi ievērot noteiktu glabāšanas temperatūru – -18°C. Savukārt mājās pietiek ar mīnus trim vai četriem grādiem, kuros vislabāk var izbaudīt saldējuma garšu.”

Vairāk lasiet laikraksta ceturtdienas, 29. jūnija, numurā ŠEIT!

Komentāri

    1. esmu no bagātā gala,tikai nesaprotu kāpēc man būtu jāpērk saldējums? Gadus 10-15 neesmu ēdis,un arī turpmāk neēdīšu,nesaprotu kāpēc Jūs gribat,lai pārtikuši cilvēki ēstu saldējumu? Tikai tāpēc,ka varam to atļauties? Nu ziniet,es visu varu atļauties,tas jau nenozīmē,ka man tas viss būtu jāapēd!

    2. … bet cigaretēm un alus izstrādājumam plastmasas ampulās taču tev pietiek? Nu, tad izvēlies, ko vēlies un vēlies, ko izvēlējies!

    1. Kāda kosmiska???? Pirku plombīru cepumā un mango smūtiju- viens maksāja 0.61, otrs 0.69. Kur jūs to kosmisko cenu ieraudzījāt? Pilnīgi normāla cena.

  1. Daudzi te brēc par TU FOOD saldējuma augsto cenu, bet nezin kāpēc nebrēc par ugunsdziras augsto cenu , kad rīklē viena pēc otras tiek salieta desmitu eiro vērta ugunsdzira.

  2. Paskatījos. Tukuma saldējums ir gan pie dārgā gala. Ne pensionāri, ne ģimenes ar bērniem tādu nevar atļauties. Vecās Eiropas pilsoņi jā, tiem varētu šķist, ka nav dārgs, jo viņiem cits ienākumu līmenis.
    Realitātē tiem, kas vispār var atļauties ko vairāk par putraimiem, sanāk TIO, Klasika, Druva, Jungle POP, pa retam varbūt Ekselence.. un arī tikai tad, ja ir atlaide 🙂

    1. Pensionāriem nav jāēd ar piena taukiem un cukuru pārbagāts produkts! Viņiem vajag šķiedrvielas un vitamīnus. Pat olbaltumvielas ir jāēd ar mēru.
      Par bērniem – arī. Viņiem labāk jālieto uzturā vitamīnus un makro/mikroelementus, olbaltumvielas bagātīgi saturošus produktus, nevis tukšas kalorijas!
      Tā ka atslābsti, stulbā kremļa bada dzeguze!

  3. Paldies par šo kārumu, kas paspilgtināja jaukās sajūtas vienā no Tukuma pirmsskolas iestādes tradicionālajiem vecāku un bērnu pasākumiem maijā!

  4. Bet ir vērts maksāt par labu un garšīgu saldējumu! Sortiments arī interesants. Mans favorīts saldējums ar biezpienu un upeņu smūtijs:)

  5. Nezinu kur visi perk sos naskus un par cik, bet es pirku uznemuma teritorija par 0,45-0,50 centiem, dazādus. Nekada sakara ar so uznemumu man nav.

  6. Nu, malači! Lai veicas! Prieks, ka ražo un ka ir darba vietas. Tik varbūt varētu pamēģināt kādu eksotiskāku garšu uztaisīt. Pie mums aug dažādas ogas un augļi. Var jau mēģināt ekspermentēt. Varbūt tieši Tukumā nopatentēs kādu jaunu tautā mīlētu saldējuma garšu, kura tiks iekļauta Eiropas Komisijas Aizsargāto produktu nosaukumu reģistrā. Piemēram, Jāņu saldējums ar cigoriņiem un citām maltām saknītēm vai zālītēm.
    Patiesā cieņā, Skolnieciņš
    ©Skolnieciņš 1999-bezgalība 🙂

        1. Muļķis esi?
          Sarkanajām neļķēm nav ne vainas, skaisti ziedi! Tukuma dārzniecībā dārzniece Lolita Kalva audzēja gan sarkanas, gan baltas. Pilna siltumnīca bija, kā smaržoja! Arī saldējums vafeļu glāzītēs bija gards, bez konservantiem.
          Bet pie ļeņinekļa ej pats!

Atbildēt uz k Atcelt atbildi

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.