Sklandrauši

500 g rupju kviešu miltu, 200 g ūdens, 50 g cūku tauku, 1 ola, 1 tējkarote cukura, sāls, 400 g burkānu, 50 g cukura, sāls, 30 g skāba krējuma, 2 olas, 1 tējkarote miltu.
Rupjus kviešu miltus izsijā uz dēļa, tajos saplucina taukus, pievieno siltu ūdeni, kurā izšķīdināts cukurs, sāls, un samīca stingru, labi rullējamu mīklu. Mīklu izrullē 2 līdz 3 mm biezumā, izspiež apļus (diametrā ap 10 cm) krokojot uzloka 1 līdz 1,5 cm augstu maliņu un liek uz sagatavotās plāts. Izveidotajā mīklas aplī liek burkānu masu, pārziež ar sakultu olu un cep vidējā siltumā apmēram 10 minūtes, līdz virspuse apcepusies brūngana un mīkla ir sausa, spraukšķoša.
Burkānu masa: burkānus nomazgā un vāra ar mizu. Novārītus nomizo, izberž caur sietu vai samaļ gaļasmašīnā, biezenim pievieno sāli, cukuru, olas, skābu krējumu, miltus un samaisa.

500 g rupju kviešu miltu, 200 g ūdens, 50 g cūku tauku, 1 ola, 1 tējkarote cukura, sāls, 400 g burkānu, 50 g cukura, sāls, 30 g skāba krējuma, 2 olas, 1 tējkarote miltu.
Rupjus kviešu miltus izsijā uz dēļa, tajos saplucina taukus, pievieno siltu ūdeni, kurā izšķīdināts cukurs, sāls, un samīca stingru, labi rullējamu mīklu. Mīklu izrullē 2 līdz 3 mm biezumā, izspiež apļus (diametrā ap 10 cm) krokojot uzloka 1 līdz 1,5 cm augstu maliņu un liek uz sagatavotās plāts. Izveidotajā mīklas aplī liek burkānu masu, pārziež ar sakultu olu un cep vidējā siltumā apmēram 10 minūtes, līdz virspuse apcepusies brūngana un mīkla ir sausa, spraukšķoša.
Burkānu masa: burkānus nomazgā un vāra ar mizu. Novārītus nomizo, izberž caur sietu vai samaļ gaļasmašīnā, biezenim pievieno sāli, cukuru, olas, skābu krējumu, miltus un samaisa.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *