Zatlers sniegs savu viedokli par notikušajām sarunām ar partijām
Šodien preses brīfingā Valsts prezidents Valdis Zatlers iepazīstinās ar savu viedokli par notikušajām sarunām ar politiskajām partijām par nākamās valdības veidošanu.
Šodien preses brīfingā Valsts prezidents Valdis Zatlers iepazīstinās ar savu viedokli par notikušajām sarunām ar politiskajām partijām par nākamās valdības veidošanu.
Krievijas diplomāti ir pozitīvi novērtējuši Satversmes tiesas (ST) spriedumu Latvijas-Krievijas robežlīguma lietā, šorīt intervijā Latvijas Radio pastāstīja Latvijas vēstnieks Krievijā Andris Teikmanis.
Pasažieru lidmašīnas avārijā Turcijā piektdien bojā gājuši 56 cilvēki, ziņo Turcijas amatpersonas. Aviokompānijas "Atlas Jetair" lidmašīna nogāzās kalnos netālu no Ispartas pilsētas, Turcijas dienvidrietumos. Glābēji helikopteros ir sasnieguši avārijas vietu, bet neviens cilvēks nav izdzīvojis.
1. decembrī 15.00 Tukuma kultūras namā Adventistu baznīcas Tukuma draudze rīko literāri muzikālu pēcpusdienu «Savai zemei». Tajā skanēs senas un mūsdienu dziesmas, kā arī tiks pasniegti Pateicības raksti.
30. novembrī beidzas Eiropas Savienības integrācijas fonda finansētais projekts «Sociālās rehabilitācijas programmu izstrāde un ieviešana Kandavas novadā». Iepazīties ar īstenotā projekta kopsavilkumu un atskaiti par paveikto varēs ikviens, kurš 11.00 dosies uz Kandavas novada sociālās palīdzības centru.
200 g laša (ar izmantot arī laša atgriezumus), 1 mazs sīpoliņš, 1 vidēja lieluma burkāns, 1 kartupelis, 1/2 glāzes baltvīna, 6 ēdamkarotes saldā krējuma, garšvielas (dilles, lauru lapas, sāls, pipari, citronpipari).
Lasi sagriež mazos gabaliņos, liek katliņā un uz lēnas uguns vāra. Sviestā apcep sagrieztu sīpolu un burkānu, tad pievieno lasim, pielej baltvīnu, pievieno kubiciņos sagrieztu kartupeli. Kad lasis gatavs, buljonu izkāš caur sietu un atdzesē. Samaļ biezumus – lasi, burkānu, sīpolu un kartupeļi. Sastrādā biezā masā. Pirms pasniegšanas uzkarsē. Pievieno saldo krējumu un garšvielas. Ja masa izveidojusies pārāk bieza, pievieno izkāsto buljonu. Rotā ar baltmaizes grauzdiņiem un dillēm.
300 g garneļu, 2 vai 3 sīpoli, 2 skābēti gurķi, 1 ēdamkarote kaperu, 5 olīvas, 3 pipargraudiņi, 1 lauru lapa, 1 ēdamkarote tomātu biezeņa, 2 ēdamkarotes sviesta, 3 ēdamkarotes krējuma, 1/2 citrona, pētersīļu zaļumi, sāls un melnie maltie pipari pēc garšas.
Sīpolus sagriež gredzenos un apcep sviestā, pievieno tomātu biezeni. Skābētos gurķus nomizo, izņem sēklas un sagriež mazos gabaliņos. Kaperus pārlasa, olīvas nomazgā. Garneles novāra, atdzesē un sagriež mazos gabaliņos. Verdošā buljonā pēc garneļu vārīšanas ieliek ceptos sīpolus, gurķus, kaperus, sāli, garšvielas un vāra 10 minūtes. Vārīšanas beigās soļankai pievieno krējumu. Pasniedzot galdā, katrā šķīvī ieliek garneļu gabaliņus, olīvas, citrona šķēlīti un pētersīļu zaļumus.
2 bietes, 2 l ūdens vai sēņu buljona, 2 kartupeļi, 2 marinēti gurķi, 150 g sālītu sēņu, 1/4 glāzes auzu pārslu, sāls, pipari, lauru lapa, 1/2 glāzes skāba krējuma vai rīvēta siera.
Bietes rūpīgi nomazgā, izgriež lapu un saknes vietu, liek vārīt. Gatavas bietes izņem no ūdens, nomizo, sarīvē un liek tīrā ūdenī, pievieno sagrieztus kartupeļus, sagrieztus marinētus gurķus, auzu pārslas, sēnes, piparus, lauru lapu, buljona kubiciņu un vāra, līdz kartupeļi mīksti. Pievieno skābo krējumu vai rīvētu sieru.
50 g cūku tauku, 12 ķiploku daiviņas, 1,3 l buljona, 2 olu dzeltenumi, 1 ēdamkarote augu eļļas, 100 g maizes, 2 olu baltumi, sāls, pipari.
Notīrītus un ne pārāk sīki sagrieztus ķiplokus viegli apcep, liek katlā un uzlej buljonu. Pievieno sāli un piparus un dažas minūtes vāra. Tad saputo olu dzeltenumus ar augu eļļu un, maisot zupu, lēni ielej tajā. Pēc dzeltenumu pievienošanas zupu vairs nevāra.
Maizi sagriež paresnos salmiņos un cepeškrāsnī apžāvē. Apžāvētos salmiņus ieber šķīvī, pārklāj ar saputotiem olbaltumiem un uzlej virsū sagatavoto zupu.
Šodien, 29. novembrī, ārlietu ministrs Māris Riekstiņš paudis gandarījumu, ka Satversmes tiesa atzinusi Latvijas un Krievijas robežlīgumu atzinusi par atbilstošu Satversmei. Kā norādījis M. Riekstiņš, līdz ar šo spriedumu ir iespējama robežlīguma ratifikācijas rakstu apmaiņa tuvākajā laikā. Tādējādi tiks noslēgts ilggadīgs sarunu process par Latvijas un Krievijas divpusējo attiecību būtisku jautājumu, kā arī sperts nozīmīgs solis Eiropas Savienības un Krievijas Federācijas savstarpējā dialogā.
Rīga, 29.nov., LETA. Satversmes tiesa (ST) atzinusi, ka šā gada martā parakstītais Latvijas un Krievijas robežlīgums, kas paredz agrākā Latvijas Abrenes apriņķa iekļaušanu Krievijas Federācijā, atbilst Satversmes 3.pantam.
Ivars Zandbergs no Zemītes ir kaismīgs copmanis. Viņš makšķerē gan vietējās ūdenskrātuvēs, gan dodas tālākos braucienos.