Dažādi

Vecāku diena Zemītes pamatskolā

3. decembrī Zemītes pamatskolā – vecāku diena. Vecāki varēs piedalīties mācību stundās. Salīdzināt, vai ir gudrāki par bērniem. Savukārt 15.30 vecāku pēcpusdienā viņi varēs uzzināt par savu mīļumu tālākizglītošanu.

«Oranžās bumbas» turnīrā

27. novembrī notika basketbola sacensības starp Tukuma rajona skolām «Oranžā bumba», kurā piedalījās 1996. un 1997. gadā dzimušie zēni un meitenes. Vidusskolu komandas sacentās Kandavas sporta hallē, bet pamatskolu komandas – jaunajā Cēres sporta zālē.

Turcijas pasažieru lidmašīnas avārijā 56 bojā gājušie

Pasažieru lidmašīnas avārijā Turcijā piektdien bojā gājuši 56 cilvēki, ziņo Turcijas amatpersonas. Aviokompānijas "Atlas Jetair" lidmašīna nogāzās kalnos netālu no Ispartas pilsētas, Turcijas dienvidrietumos. Glābēji helikopteros ir sasnieguši avārijas vietu, bet neviens cilvēks nav izdzīvojis.

Kandavā noslēdzies vērienīgs projekts

30. novembrī beidzas Eiropas Savienības integrācijas fonda finansētais projekts «Sociālās rehabilitācijas programmu izstrāde un ieviešana Kandavas novadā». Iepazīties ar īstenotā projekta kopsavilkumu un atskaiti par paveikto varēs ikviens, kurš 11.00 dosies uz Kandavas novada sociālās palīdzības centru.

Laša biezeņzupa

200 g laša (ar izmantot arī laša atgriezumus), 1 mazs sīpoliņš, 1 vidēja lieluma burkāns, 1 kartupelis, 1/2 glāzes baltvīna, 6 ēdamkarotes saldā krējuma, garšvielas (dilles, lauru lapas, sāls, pipari, citronpipari).
Lasi sagriež mazos gabaliņos, liek katliņā un uz lēnas uguns vāra. Sviestā apcep sagrieztu sīpolu un burkānu, tad pievieno lasim, pielej baltvīnu, pievieno kubiciņos sagrieztu kartupeli. Kad lasis gatavs, buljonu izkāš caur sietu un atdzesē. Samaļ biezumus – lasi, burkānu, sīpolu un kartupeļi. Sastrādā biezā masā. Pirms pasniegšanas uzkarsē. Pievieno saldo krējumu un garšvielas. Ja masa izveidojusies pārāk bieza, pievieno izkāsto buljonu. Rotā ar baltmaizes grauzdiņiem un dillēm.

Soļanka ar garnelēm

300 g garneļu, 2 vai 3 sīpoli, 2 skābēti gurķi, 1 ēdamkarote kaperu, 5 olīvas, 3 pipargraudiņi, 1 lauru lapa, 1 ēdamkarote tomātu biezeņa, 2 ēdamkarotes sviesta, 3 ēdamkarotes krējuma, 1/2 citrona, pētersīļu zaļumi, sāls un melnie maltie pipari pēc garšas.
Sīpolus sagriež gredzenos un apcep sviestā, pievieno tomātu biezeni. Skābētos gurķus nomizo, izņem sēklas un sagriež mazos gabaliņos. Kaperus pārlasa, olīvas nomazgā. Garneles novāra, atdzesē un sagriež mazos gabaliņos. Verdošā buljonā pēc garneļu vārīšanas ieliek ceptos sīpolus, gurķus, kaperus, sāli, garšvielas un vāra 10 minūtes. Vārīšanas beigās soļankai pievieno krējumu. Pasniedzot galdā, katrā šķīvī ieliek garneļu gabaliņus, olīvas, citrona šķēlīti un pētersīļu zaļumus.