Dažādi

Vistu šķiņķīši ar ananasiem

4 vistu šķiņķīši, 3 ar mizu vārīti kartupeļi, 4 plānas sautētas cūkas šķiņķa sķēlītes, 8 konservētas ananasu šķēlītes, 100 g siera, sāls, pipari, timiāns.

Mērcei: 1 ēdamkarote miltu, 1 glāze piena, 2 ēdamkarotes ananasu konservu sīrupa, pipari, sviests cepšanai.

Kartupeļus nomizo, sagriež šķēlēs un liek ietaukotā veidnē. Virsū kārto cūkas šķiņķa šķēlītes.

Vistu šķiņķīšus apcep. Pārkaisa ar sāli, pipariem un timiānu. Sviestā apbrūnina miltus, pievieno pienu un ananasu konservu sīrupu, sāli, piparus. Pusi mērces pārlej kartupeļiem un šķiņķa šķēlītēm. Virsū pamīšus kārto vistu šķiņķīšus un ananasu šķēles. Pārlej ar atlikušo mērci. Cep sakarsētā cepeškrāsnī apmēram 25 minūtes. 10 minūtes pirms cepšanas beigām cepumu noklāj ar siera šķēlēm. Gatavu sacepumu rotā ar pētersīļu lapiņām.

Kāpēc neaizvāc dzelzsbetona konstrukcijas?

– Tukumā, Kurzemes ielā, starp mājām nr. 2 un nr. 4, jau sen stāv divi milzīgi dzelzsbetona bluķi, konstrukcijas, kam uzlikti jumtiņi. Tajos pulcējas dzērāji, narkomāni, jaunieši iet smēķēt, vārdu sakot, notiek nekontrolējamas lietas. Tur mētājamies atrastas arī šļirces. Jau pirms gada rakstījām domei vēstuli (to atstājām sekretārei) ar lūgumu bluķus aizvākt, taču gads pagājis un vēl nekas nav izdarīts. Šādas vietas, kur jaunieši var nekontrolēti pulcēties, tikai rada iespēju viņiem nodarboties ar neatļautām lietām. Vai ir zināms, kādam mērķim šie bluķi nolikti? Kāpēc tos neaizvāc? – tā jautā apkārtējo māju iedzīvotāji.

Smārdē plāno stādīt parku

Nodomāts pie Kārļa Zāles pieminekļa stādīt parku. Uz pagasta zemes 1,9 ha platībā. Vasarā pabeigs plānošanu, un rudens pusē, saaicinot iedzīvotājus talkā, jau iestādīs pirmos kociņus un košumkrūmus.

Esam tik dažādi un tomēr – tik līdzīgi

Pagājušā gada 1. aprīlī Kandavas novada dome sadarbībā ar Sabiedrības integrācijas fondu (SIF) uzsāka projektu «Iepazīsim mazākumtautības Kandavas novadā». Pa šo laiku risinājušās visdažādākās aktivitātes, tostarp tematiskas izstādes un ilglaicīga ekspozīcija novada muzejā, mazākumtautību forums, piecu dienu ilga nometne jauniešiem, kā arī kultūras pasākumi novada pagastu centros. Februārī interesants pasākums notika Valdeķos.

Kandavas novada «Bērnu žūrijas» veikums

Jau sesto gadu Kandavas novada bibliotēkas piedalās Valsts Kultūrkapitāla fonda kultūras programmā «Bērnu žūrija». Par grāmatu žūrijas ekspertu varēja kļūt ikviens 1. līdz 9. klašu audzēknis, kuru kaut nedaudz saista daiļliteratūra un vēlme brīvajā laikā kādu brīdi atvēlēt lasīšanai. Daudzviet novadā jauno ekspertu darbs ir beidzies, bet Kandavas pilsētas bibliotēkā «Bērnu žūrijas 2007» noslēguma pasākums notika 29. februārī.

Bēbīšu sadancošanās Lapmežciemā

Pagājušajā nedēļā Lapmežciema Tautas namā sadancoja bēbīši. Pasākums pirmsskolas vecuma un 1. un 2. klašu mazajiem dejotājiem notiek jau trešo gadu. Tas iedibināts līdz ar jau tradicionālajiem skolas vecuma dejotāju saietiem «Trakā kaza» un «Zemgales bļoda».

Latvijā samazinās ar tuberkulozi saslimušo skaits

Pēdējo divu gadu laikā Latvijā samazinājies ar tuberkulozi saslimušo skaits, aģentūru LETA informēja Tuberkulozes un plaušu slimību valsts aģentūras Tuberkulozes reģistra vadītāja Vija Riekstiņa.

Krievija balso par jauno prezidentu

Krievijas iedzīvotāji svētdien balso par jaunu prezidentu vēlēšanās, kurās sagaidāma Kremļa līdera Vladimira Putina izraudzītā pēcteča uzvara un kuras būs vēl viens trieciens Maskavas aptraipītajam demokrātijas tēlam Rietumos.

Vistas fileja burkānu mērcē

4 vistas filejas, 2 sīpoli, 2 burkāni, 2 glāzes apelsīnu sulas, 2/3 glāzes baltvīna, apelsīns, citrons, sāls, pipari, cukurs, augu eļļa cepšanai, gaļas garšvielu maisījums.

Vistas filejas no abām pusēm apcep eļļā. Noņem no pannas un pārkaisa ar sāli, pipariem un garšvielām. Apcep arī daiviņās sagrieztu citronu un noliek maliņā. Sīpolus un burkānus sagriež kubiciņos, liek eļļā un apcep, pārlej ar apelsīnu sulu, baltvīnu. Uzvāra un 5 minūtes turpina vārīt. Tad pievieno apceptās filejas un citrona daiviņas un vāra vēl 5 minūtes. Pēc garšas pievieno sāli, cukuru, piparus.

Šķīvjos kārto sagrieztas filejas, pārlej ar mērci. Rotā ar apelsīnu šķēlītēm. Galdā pasniedz ar vārītiem rīsiem.