Ziemassvētku kūka

2 olas, 1 glāze cukura, 100 g sviesta vai margarīna, 2 tējkarotes kanēļa, 2 ēdamkarotes kakao, 500 g skābena ievārījuma, 15 ēdamkarotes piena, 15 ēdamkarotes (ar nelielu kaudzīti) izsijātu miltu, 1 naža gals dzeramās sodas.
Visus produktus norādītajā secībā samaisa: 2 olas sakuļ ar 1 glāzi cukura, pievieno 100 g izkausēta sviesta vai margarīna, 2 tējkarotes kanēļa, 2 ēdamkarotes kakao utt. Pēc tam labi izmaisa. Pašās beigās pievieno dzeramo sodu. Cep pannā, kas viegli izziesta ar sviestu, liekot uz pannas sagatavoto masu. No šī daudzuma jāizcep apmēram 4 ripas. Kamēr ripas karstas, nedrīkst likt citu citai virsū, lai nesaliptu. Atdzesē.

Pildījumam: vienā vai divās kārtās var likt biezu ievārījumu (brūkleņu, dzērveņu), pārējās – krējuma masu. 500 g skāba krējuma pavāra ar 1 glāzi cukura (apmēram 15 minūtes), tad atdzesē. Var pievienot garšvielas. Visu sasmērē starp kūkas ripām. Var kūkai pārliet šokolādes glazūru (2 ēdamkarotes ūdens plus 3 ēdamkarotes cukura plus 2 ēdamkarotes sviesta) – uzkarsē un pievieno 2 ēdamkarotes kakao. To lej karstu pāri gatavai kūkai. Rotāšanai var uzbērt riekstu skaidiņas.

2 olas, 1 glāze cukura, 100 g sviesta vai margarīna, 2 tējkarotes kanēļa, 2 ēdamkarotes kakao, 500 g skābena ievārījuma, 15 ēdamkarotes piena, 15 ēdamkarotes (ar nelielu kaudzīti) izsijātu miltu, 1 naža gals dzeramās sodas.
Visus produktus norādītajā secībā samaisa: 2 olas sakuļ ar 1 glāzi cukura, pievieno 100 g izkausēta sviesta vai margarīna, 2 tējkarotes kanēļa, 2 ēdamkarotes kakao utt. Pēc tam labi izmaisa. Pašās beigās pievieno dzeramo sodu. Cep pannā, kas viegli izziesta ar sviestu, liekot uz pannas sagatavoto masu. No šī daudzuma jāizcep apmēram 4 ripas. Kamēr ripas karstas, nedrīkst likt citu citai virsū, lai nesaliptu. Atdzesē.

Pildījumam: vienā vai divās kārtās var likt biezu ievārījumu (brūkleņu, dzērveņu), pārējās – krējuma masu. 500 g skāba krējuma pavāra ar 1 glāzi cukura (apmēram 15 minūtes), tad atdzesē. Var pievienot garšvielas. Visu sasmērē starp kūkas ripām. Var kūkai pārliet šokolādes glazūru (2 ēdamkarotes ūdens plus 3 ēdamkarotes cukura plus 2 ēdamkarotes sviesta) – uzkarsē un pievieno 2 ēdamkarotes kakao. To lej karstu pāri gatavai kūkai. Rotāšanai var uzbērt riekstu skaidiņas.

Visus produktus norādītajā secībā samaisa: 2 olas sakuļ ar 1 glāzi cukura, pievieno 100 g izkausēta sviesta vai margarīna, 2 tējkarotes kanēļa, 2 ēdamkarotes kakao utt. Pēc tam labi izmaisa. Pašās beigās pievieno dzeramo sodu. Cep pannā, kas viegli izziesta ar sviestu, liekot uz pannas sagatavoto masu. No šī daudzuma jāizcep apmēram 4 ripas. Kamēr ripas karstas, nedrīkst likt citu citai virsū, lai nesaliptu. Atdzesē.
Pildījumam: vienā vai divās kārtās var likt biezu ievārījumu (brūkleņu, dzērveņu), pārējās – krējuma masu. 500 g skāba krējuma pavāra ar 1 glāzi cukura (apmēram 15 minūtes), tad atdzesē. Var pievienot garšvielas. Visu sasmērē starp kūkas ripām. Var kūkai pārliet šokolādes glazūru (2 ēdamkarotes ūdens plus 3 ēdamkarotes cukura plus 2 ēdamkarotes sviesta) – uzkarsē un pievieno 2 ēdamkarotes kakao. To lej karstu pāri gatavai kūkai. Rotāšanai var uzbērt riekstu skaidiņas.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *