Danči sniegā!

Sestdien, 19.janvārī plkst.18.00, Tukuma Kultūras namā dejos izcilu meistaru veidoti un vadīti tautas deju kolektīvi.
2013.gads paies Dziesmu un Deju svētku zīmē, tādēļ publikas tikšanās ar dziesmu un deju entuziastiem ļaus katram sajust Lielo Svētku elpu un nervu!
Koncertā „Danči sniegā” piedalīsies Rīgas Tehniskās universitātes Tautas deju ansambļa „Vektors” vidējās paaudzes deju kolektīvs. Mākslinieciskais vadītājs Uldis Šteins ir leģendāra personība latviešu skatuviskās dejas un Deju svētku kustības attīstībā, joprojām ir aktīvs savā radošajā darbībā un ansambļa sniegumā paliek uzticīgs dejas tēlam un meistarībai.
Līgatnes Kultūras centra vidējās paaudzes deju kolektīvs „Zeperi” (mākslinieciskā vadītāja Iveta Pētersone – Lazdāne) deju izpildījumā meklē tēla atklāsmi un partnerību, to pasvītrojot ar izcili veidotiem tautas tērpiem un to komplektāciju.
Kuldīgas Kultūras centra vidējās paaudzes deju kolektīvs „Bandava” (mākslinieciskā vadītāja Ramona Irbe) kurzemnieciskā pamatīgumā un Kuldīgas lepnumā veido niansētus, katra dejotāja tēlam atbilstošus deju traktējumus.
Jelgavas Tautas deju ansamblis „Diždancis” (mākslinieciskā vadītāja Ieva Karele) ir personību komanda. Dejās īpaši atklājas puišu vīrišķība un meiteņu maigums. Ansamblis turpina Zemgales Deju Ķēniņa Viļa Ozola dejas mīlestību.
Priekuļu Kultūras nama jauniešu deju kolektīvs „Virpulis” un vidējās paaudzes deju kolektīvs „Jumis” (mākslinieciskais vadītājs Uldis Blīgzna) ir kultūrvides uzturētāji, vērtību kaldinātāji un ģimeņu satikšanās vieta.
Tautas deju ansamblis „Svīta” un vidējās paaudzes deju kolektīvs (mākslinieciskā vadītāja Zanda Mūrniece) koncertā „Danči sniegā” kopā ar dejas draugiem ļaus ieskatīties katra no šo izcilo deju kolektīvu repertuāra krātuvēm, baudīt izcilu dejas sniegumu un pildīt savas sirdis ar pozitīvām emocijām.
Ieeja koncertā Ls 1.00.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *