Cepti kabači ar kartupeļiem

700 g jauno kartupeļu, 400 g kabaču, 100 g cūkas krūtiņas, margarīns (veidnes izziešanai), sāls, maltie pipari, 1 sīpols. Siera mērcei: 0,5 l piena, 4 kausēti sieriņi ar zaļumiem (250 g), rīvēts muskatrieksts, 100 g cieta rīvēta siera.

Kartupeļus nomazgā, nokasa un sagriež 0,5 cm biezās ripās. Nelielā ūdens daudzumā kartupeļus vāra 5 minūtes uz nelielas uguns. Ūdeni nolej un kartupeļu ripiņas sietā notecina. Kabačus nomazgā, nosusina, nogriež galiņus un sagriež 1 cm biezās ripiņās. Sīpolu notīra un sasmalcina. Krūtiņu sagriež plānās šķēlītēs. Sagatavotā veidnē iekaisa sīpolus un krūtiņas sloksnītes, pēc tam kārtām liek kartupeļus un kabačus. Katrai kārtai uzkaisa sāli un piparus.

Uzvāra pienu, pievieno lielus gabalus kausētu sieru un izkausē uz lēnas uguns. Siera mērcei pievieno sāli, piparus, muskatriekstu. Ar sagatavoto mērci pārlej kartupeļus un kabačus. Virsū uzkaisa rīvētu sieru. Veidni liek cepeškrāsnī un cep apmēram 30 minūtes, kamēr izveidojas zeltaina garoziņa.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *