Dievkalpojumi Tukuma novada Dievnamos

 

Vānes baznīcā

Lieldienu dievkalpojums šajos svētkos Vānē nenotiks, taču 31. martā visas dienas garumā dievnams būs atvērts apmeklētājiem.

Zemītes dievnamā

Lieldienu dievkalpojums – 31. martā 14.00.

Kandavas ev. luteriskajā baznīcā

  1. martā 18.00 – Zaļās ceturtdienas dievkalpojums; 29. aprīlī 10.00 – Lielās Piektdienas dievkalpojums; 31. martā 10.00 – Lieldienu dievkalpojums, ko muzikāli kuplinās draudzes grupa «Tev» un trompetists Kārlis Vilkaušs.

Sv. Trīsvienības Tukuma luterāņu baznīcā

  1. martā 18.00 – Zaļās Ceturtdienas dievkalpojums, 29. martā 15.00 – Lielās Piektdienas dievkalpojums; 19.00 pasaules pirmatskaņojums – ciešanu laika dziesmu cikls: Rihards Dubra «Tristis est anima mea» («Mana dvēsele ir noskumusi»), dzied sieviešu koris «Noktirne, diriģente Sanita Apine; 30. martā 22.00 Lieldienu nakts dievkalpojums; 31. martā 10.00 – Lieldienu brokastis draudzes namā; 11.00 – Kristus augšāmcelšanās svētku dievkalpojums. Dievkalpojumus vadīs prāvests Mārcis Zeiferts.
  2. aprīlī 17.00 «CITA GAISMA» – Riharda Saules akustiskais Lieldienu koncerts.

Sv. Stefana Tukuma Romas katoļu baznīcā

  1. martā 18.00 – Lielās Ceturtdienas Svētā Mise; 29. martā 14.00 – Kristus ciešanu un nāves piemiņas dievkalpojums; 30. martā 20.00 – Lieldienu Vigīlijas Svētā Mise; 31. martā 8.00 – Lieldienu Svētdienas dievkalpojums; 1. aprīlī 11.00 – Otro Lieldienu Svētā Mise. Dievkalpojumus vadīs prāvests Arnis Vizbelis.

Lamiņu Svētā Jura Romas katoļu baznīcā

  1. martā 14.00 – Lieldienu dievkalpojums, 21. aprīlī 14.00 – Svētā Jura dienas dievkalpojums. Kalpos prāvests Arnis Vizbelis.

Lestenes luterāņu baznīcā

  1. martā 12.00 būs Lieldienu dievkalpojums. Kalpos mācītājs Jānis Saulīte.

Džūkstes draudzē

  1. martā 14.00 būs Lieldienu dievkalpojums, kuru vadīs mācītājs Jānis Saulīte.

Engures luterāņu baznīcā

Dievkalpojums Engurē notiks 29. martā 11.00 un Lieldienu rītā – 31. martā 11.00.

Sēmes luterāņu baznīcā

  1. martā 14.00 Lieldienu Dievkalpojumu vadīs mācītājs Kaspars Kovaļovs.

Kandavas Romas katoļu baznīcā

  1. martā 16.00 – Lieldienu Vigīlijas, 31. martā 15.00 – Lieldienu Svētdienas dievkalpojums.

Jaunpils luterāņu baznīcā

  1. martā 10.00 – Lielās Piektdienas dievkalpojums; 31. martā 10.00 – Lieldienu dievkalpojums. Tos vadīs mācītājs Jānis Saulīte.

Dzirciema luterāņu baznīcā

Lieldienu dievkalpojuma nebūs; dievkalpojums notiks, kā ierasts, – aprīļa trešajā svētdienā.

Sātu luterāņu baznīcā

  1. martā 19.00 – Zaļās Ceturtdienas dievkalpojums; 29. martā 15.00 – Lielās Piektdienas svētbrīdis; ciešanu laika dziesmu cikls Rihards Dubra «Tristis est anima mea» («Mana dvēsele ir noskumusi»), dzied sieviešu koris «Noktirne, diriģente Sanita Apine, pie ērģelēm – Elīza Apine; 31. martā 11.00 – Lieldienu dievkalpojums; dziedās Paula Mihailova, kalpos evaņģēliste Ilze Rupenheite.

Pūres evaņģēliski luteriskajā baznīcā

  1. martā 8.00 –Lieldienu dievkalpojums, to vadīs mācītājs Jānis Saulīte.

 

 

 

 

 

Komentāri

  1. Baznīcas svētku svinēšana vai nesvinēšana katra cilvēka ir brīvprātīga izvēle. Personīgi es neesmu kristietis. Es nepraktizēju kristietību, ne arī citas ābramiskās reliģijas.
    Mūsdienu cilvēks bez kristietības var arī lieliski iztikt.

    1. Vienu gan droši zinu, bez proletāriešu diedelnieka Sovoškoļņika var lieliski iztikt, pat vēl vairāk, visi atviegloti uzelpotu, kad pazustu interneta cūkmens Sovokškoļņiks.

      1. 2022 saka: 27.03.2024 20:07 Vai nevari pārdzīvot, ka es atšķirībā no mācītājiem nepelnu naudu ar reliģiju? Skolnieciņš ir pretstats mācītājam. Tāda ir mana pseidonīma pamatjēga.

      2. Man pilnīgi vienalga kāda tava reliģiskā pārliecība, vai pagāns, vai kristietis, vai osetrīns.
        Vienkārš riebjas tavs neta cūkmenisms- jebkuru tēmu piecūkot ar pilnīgi d.bīliem komentiem, kuros tu jau gadiem mal vienu un to pašu.

        1. 2022 saka: 28.03.2024 12:43 Un kur tad es cūkojos? Par sentēvu Dieviem es rakstu cieņpilni. Bez cūkošanās.
          Baznīcēni var publicēties televīzijā. Man šādas iespējas nav. Tad es rakstu komentāros. Un kas tur slikts? Mani komentāri ir pieklājīgi un zolīdi. Rupjības es nerakstu. Lamāties es nelamājos. Un nepiedienīgus tekstus es nerakstu. Es izsaku savu viedokli, un tas arī viss. Man informācijas vakuums nepatīk.

    2. Ak tu saki, ka necūkojies, bet kurš tad te aizskar kristiešus.
      Tava rīcība ir salīdzināma ar, cilvēki sēž pie galda, bet viens alternatīvi apdāvinātais atraugājas, laiž gāzes un beigu beigās turpat pie galda noliek kluci.
      Ja tāda ir tā tavu pagānu kultūra bez otra cienīšanas, tad atvaino, nebrīnies, ka tevi visur dzen prom kā traku suni.
      Bet ko es te runāju, mežoņi nemaz nezina, kas ir galds un kur nu vēl uzvedība pie galda. Mežoņim ir tikai viena doma, izraut otram no rokām gaļas gabalu.

      1. 2022 saka: 28.03.2024 16:00 Palasi, ko kristieši raksta par pagāniem, ko runā Youtube. Ja viņi var paust savu viedokli, tad es arī drīkstu neklusēt un paust savu viedokli. Tev derdz, ka mani vārdi var mazināt mācītāju peļņu un kopējos ienākumus no pātarošanas. Un tas arī viss.

  2. 2024. gada pavasara saulgrieži bija darba diena. Arī diena pirms un diena pēc saulgriežiem bija darbadienas. Ja kāds grib kaut ko svinēt priekš sevis, tad var svinēt Lieldienu svētkus par godu rītausmas un pavasara Dievietei Ostarai. Kā svinēt? Te vikkas un asatru rokasgramatas nāks talkā. Dievietei Ostarai ir visai plašs kults. Intrukcijas svinēšanai var rast tur.

  3. Priecīgas gaidamās Lieldienas! Lai Dieviete Ostara šajās Lieldienās ir ar mums!

  4. Atkal tas proletāriešu mēstulis visu piemēslojis.
    Ja neatzīsti kristīgos svētkus, tā ir tava izvēle, bet tiem, kuri svin.
    Īsi sakot- slimais ATŠUJIES!!!

      1. .Piekritu…. ir teiciens.nelien ar savu biibeli svesaa baznicaa..tas nav zolidi…un ir amorali….svini savus pagana svetkus tev tak neviens to neliedz un nelien kristiesu svetkos un nekritizee tos.. katrs pats izvelas un nevienam nav tiesibas ne ko iebilst ne parmest…jo religija ir katra cilveka briva izvele..kristiesiem novelu priecigas lieldienas..kristus ir augsamcelies.

        1. Adel saka: 27.03.2024 16:37 2024. gada pavasara saulgrieži bija darbadiena. Diena pirms, diena pēc pavasara saulgriežiem arī bija darbadienas. Nu redz, ko teiktu kristieši, ja Latvijas Republikā Pirmās un Otrās Lieldienas vienmēr būtu darba dienas. Variet svinēt uz urrā, bet darbā ir jābūt tik un tā. Var ņemt arī atvaļinājumu savlaicīgi, ja darba devējs to ļauj.

    1. 2022 saka: 27.03.2024 15:05 Es internetā izsaku savu viedokli atbilstoši Satversmes 99. un 100. pantam. Pagānisms Baltijā bija krietni senāk par kristietību. Atbilstoši vēstures kontekstam kristietību Baltijā ievazāja vācieši. Tāpēc es sakarā ar Lieldienām pieminu Dievieti Ostaru. Vēsturiskajai taisnībai ir jābūt.
      Savulaik kristietība pārkāpa baltu pagānu tiesības uz pašnoteikšanos. Es vienkārši aizstāvu cilvēku tiesības uz ticības brīvību, un informēju, ka ir arī citi Dievi un Dievietes, ne tikai kristiešu Dievs/ābramisko reliģiju Dievs.

  5. Lieldienas manā skatījumā ir pavasara un rītausmas Dievietes Ostaras svētki. Ziedi, tauriņi, krāsotas olas, saldumi, dzīru mielasts, truši/zaļi ir Dievietes Ostaras kulta simboli. Tad man nekas neliedz godāt Dievieti Ostaru Lieldienu laikā. Vikkas un asatru reliģiskā literatūra man ir kā rokasgrāmata.

  6. Senāk te pirms 12. gadsimta vidus nebija kristietības svētku. Un cilvēki dzīvoja.

  7. Sodien tada speciga vejaina diena..nometu uz bridi ikdienas nogurumu .aosedos. klausoties veeja runaa mani parnema savada sajuta un atminas ka kino lenta nozibeja gar acim ar dazadiem dzives mirkliem kad dzirdeju tikai veeju..kura koki locijas un luuza ta prieksaa lielaa negaisaa.mezaa ogas lasot…kapsetaa izvadot tuvinieku..miers tumsa asaras visi klusee…tikai vejs liek saprast sagriezot lapu virpuli ka viss sajaa pasaulee tiek aizpusts ..gan prieki gan bedas.gan cilveka dziive.. laikmeti .jo nekas nav muzigs man saka vejs ..es veeju neredzu bet juutu un dzirdu..vins man ko stasta..un rada sajutas par muzigo kustibu…es neredzu ari dievu sejaa tapat ka veeju.. bet es vinu arii juutu…vins ar mani runaa tapat ka veejs.es jutu vina klatbutni visvairak kad ar vinu sarunajos un es vinam ko ludzu.izpildot manus lugumus..vins mani sadzird un vairakkart palidzejis..izglaba no dross naves un slimibas.kad cilveki vairs nevareja palidzet..jo es uz vinu palaujos un ticu .es ieliku savu dzivi vina rokas…un esmu drosibaa..neredzamaa pasaule ap mums kaa liels noslepums ..ko mes nekad neatminesim..par to liecinas tikai sajutas intuicija un neticami notikumi tavaa dzivee…ka pasaules raditajs ir dievs..un mums vins atstajis cilveces morales pamatus..lai mes neraditu viens otram sapes..karus vardarbibu..un nekultivetu launu pasauli…baznica ir dieva templis..kur cilveki sanak kopaa parunat un godat dievu.palugt dievam..to ko visvairak velas..dzive ir katram mums unikala dieva davana ko japrot novertet..bet dzive ir ari reizee krusta cels.mums katram..tapat kaa jezum kurs ika sists krustaa un mira par musu grekiem..augsamceloties tresajaa dienaa lai liecinatu par dveseles nemirstibu…un muzigo dzivi..kuraa mes vinu skatisim vaigaa…spizaku par sauli….ka lieldienu dzivibas pilno ritu.ka dzivibas apli un muzigo turpinajumu kuram nav ne sakuma ne beigas..vins ir aigsamcelies.priecigas lieldienas.

  8. Kristiešu baznīca vai arī sātanistu baznīca, kas legāla dažos ASV štatos, ir ebreju cilts Dieva Jahves/Jehovas templis. Mācītāji ir ebreju cilts Dieva Jahves/Jehovas priesteri. Arī sinagogas un mošejas ir Dieva Jahves/Jehovas templis. Vien islāmā ebreju cilts Dievu Jahvi/Jehovu sauc par Allāhu. Sātanismā viņu sauc par Sātanu. Bet būtība no tā nemainās. Tā kā Dievu un Dieviešu ir daudz, man ābramisko reliģiju Dievs nav aktuāls. Kas grib, tie viņam tic. Kas negrib, tie viņam netic.

      1. tu saka: 27.03.2024 18:53 Pasaki to visu kristīgo konfesiju mācītājiem, kuri ar sludināšanu un reliģiskiem pakalpojumiem pelna naudu.

  9. Skolnieciņš saka: 28.03.2024 13:59 Skolnieciņš saka: 28.03.2024 14:02 segvārdu zaglis

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *