Šalle Latvijai Tukuma bibliotēkā FOTO: Elita Antone AVOTS: https://www.facebook.com/groups/1348096568980852

Nedēļas nogalē Tukuma pusē

Nedēļas nogalē daudzviet skanēs dzeja, bet neizpaliks arī citas aktivitātes, tostarp svinēs ābolu svētkus, atzīmēs Tēvu dienu un izritinās šalli Latvijai.

Kur doties sestdien?

10. septembrī no 10.00 līdz 16.00 «Tukku Magi» pagalmā Tukumā būs pasākums “Zvaigznāja kubs”, kur katrs varēs izmēģināt savu talantu. Bērni, jaunieši, kā arī vecāki un citi interesenti ir aicināti piedalīties dziesmu rakstīšanā, grupas «Triānas Parks» solistes Agneses Rakovskas un bundzinieka Matīsa Repša pavadībā izmēģināt dažādus instrumentus un ielūkoties mūzikas ierakstu studijā. Brīvais mikrofons būs iespēja pirmo reizi uzdrīkstēties un parādīt savu talantu plašākai publikai. Tāpat jau sestdien, 10. septembrī, 12.00 Jaunpils pils pagalmā būs ansambļa «Dzeguzīte» un deju kolektīva «Pilskundziņi» bezmaksas koncerts par godu Tēvu dienai. Savukārt Ārlavciemā Slampes pagastā 10. septembrī no  11.00 līdz 17.00 vīna darītavā un piegulošajā ābeļdārzā aicināts ikviens interesents. Īpaša aktivitāšu programma ar meistarklasēm un sportiskām aktivitātēm paredzēta bērniem. Pasākuma ietvaros uzstāsies grupas Citi zēni un Jazzwine, par možu noskaņu rūpēsies Māris Grigalis. Dienas garumā apmeklētājiem, kas atbraukuši ar saviem āboliem, būs iespēja izspiest un sapildīt pakās sulu mobilajā sulu spiedē. Tāpat notiks informatīva, izglītojoša lekcija par ābeļdārzu kopšanu un ābolu šķirņu aktualitātēm, kuru vadīs Inese Drudze (Pūres Dārzkopības pētījumu centrs). Pieaugušajiem būs iespēja degustēt dažādus dzērienus, tai skaitā, piedalīties ekskluzīvās ABAVAS vīnogu vīnu degustācijās. Tāpat ikviens apmeklētājs būs aicināts piedalīties dažādās meistarklasēs un lielās pārsteiguma balvas izlozē.

Ko darīt svētdien?
Tēvu dienu atzīmēt būs iespējams arī svētdien. Tā, noslēdzot piecu pasākumu ciklu, 11.septembrī no 11.00 līdz 15.00 ģimeņu vīrieši trīs paaudzēs – dēli, tēvi, vectēvi, kā arī viņu līdzjutējas ir aicināti uz Ģimeņu dienu “Mežs ir spēks” Jaunmoku pils parkā. No 12.00 norisināsies Mežinieku stafete, kurā visi ģimeņu paaudžu vīrieši un viņu līdzjutējas varēs pārbaudīt sevi un izaicināt viens otru sacensties ātrumā, precizitātē, veiklībā;13.00 notiks Lielā loma makšķerēšanas sacensības parka dīķī, izmantojot seno laiku makšķerkātus; no 11.00 līdz 15.00 varēs praktiski izzināt tādus meža darbus kā koku stādīšanu, koku augstuma un garuma mērīšanu, zāģēšanu un skaldīšanu, skalu plēšanu un koku sugu noteikšanu. Tāpat radošajās meistardarbnīcās būs iespēja grebt karotes, mācīties pagatavot sviesta nazīti vai pannas lāpstiņu, pīt skalu grozu vai gatavot dekoru. Un, klausoties mežinieku stāstos un daloties pieredzē, varēs cept maizi ugunskurā un baudīt mežinieku zupu.
Tāpat Tēvu dienu 11. septembrī no 11.00 būs iespēja atzīmēt Engures stadionā, kur lielā stafete, šķīvīšu mešanas sacensības, noslēgumā – futbols.
Bet 11. septembrī ap 13.00

pie Kaives ozola plānots adīšanas akcijas «Latvijas šalle» noslēguma pasākums, kurā šalles garumu mērīs pēc ozola mērvienībām.

Komentāri

  1. Nu ko viss notiekaas..un ja notiekas tad tukumnieki dzivi…man loti patik ta salle..nu loti silta un orginala ideja atbikstosi sim laikam un gadalaikam..kad vesums un dregnums sak spraukties pa durvim teloaa gan ari dveselee…galvenaus neielaist to dveselee..dodieties uz pasakumiem tie jauki.

  2. Lai godāti Sentēvu Dievi, kā tas no iesākuma ir bijis tā tagad un vienmēr lai ir! ©Skolnieciņš 1999-bezgalība 🙂

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *