Ko krusa Sēmes pagastā sastrādājusi

Nav pagājis vēl pat gads, kopš tā sauktā akmens krusa nodarīja lielus postījumus īpašumiem Jaunpils, Viesatu un Irlavas pagastā, taču 25. maija pievakarē negaiss atkal izplosījās mūsu pusē. Šoreiz lielākos postījumus tas nodarīja Sēmes pagastā – pašā Sēmē un Kaivē, kā arī apkārtnē.

Viens mirklis – un postījumi nodarīti

Tā mums skaidroja Sēmes un Zentenes pagastu pārvaldes vadītājs Māris Valdmanis, piebilstot, ka sestdiena bijusi satraukumiem pilna: “Stihija sākās Sēmē, un brīdi, ka te bira jau lielie krusas graudi, Kaivē vēl spīdēja saule, taču pēc mirkļa jau nelaime bija tur. Kā vēlāk secinājām, krusa bija plosījusies aptuveni 500 metru platā joslā – tā bija sākusies Sēmē un tālāk gar Sēmes ezeru virzījusies uz Kaives pusi, bet tur visdrīzāk zaudējusi spēku, jo no Pūres nav informācijas par postījumiem. Pēc stihijas zvanīja iedzīvotāji un informēja, ka problēmas ir četrām dzīvojamajām mājām, no kurām divas ir Kaivē un divas – Sēmē. Šobrīd esmu tās apsekojis, un jāsecina, ka vētrā ir cietuši vecie jumti un vietām ir izsisti arī vecie logu stikli. Tā tas ir, piemēram, Kaives muižā. Cietušas ir arī automašīnas, jo ne visi paguva tās kaut kur paslēpt. Cilvēki pat nedomāja, ka krusa var viņus ievainot un skrēja paslēpt automašīnas, tomēr daudzām ir buktes jeb iesitumi to korpusos, dažām ir bojāti lukturi vai spoguļi.”

Par to, ka kādam uzņēmumam būtu nodarīti zaudējumi, M. Valdmanim nebija informācijas, taču zināms, ka cietušas rapša platības. “Sēmē ziemāju platības nav skartas, bet Kaives pusē cietuši rapša sējumi,” skaidroja pārvaldnieks.

Aicina vērsties pagastu pārvaldē

Vaicāts, ko darīt iedzīvotājiem, kam krusas dēļ ir cietušas dzīvojamās mājas, bet kas vēl nav par to informējuši, M. Valdmanis skaidroja, ka noteikti jāvēršas pagastu pārvaldē, un tad kopā tiks domāts, ko darīt.

 

Vairāk lasām otrdienas, 28. maija laikrakstā ŠEIT========>>>>>>>>>>>>>>

Komentāri

    1. Briesmigi saka: 28.05.2024 13:32 Lūdzu, neraksti internetā zinātniski aplamas muļķības. Lūdzu, nemaldini cilvēkus un nemanipulē ar cilvēku bailēm. Cilvēks klimatu nevar kontrolēt.

  1. Aizej uz busterisiem aita un driz tices ka ka ari ar maisu gaismu var ienest istabaa un pasacinam par globalajam klimata izmaibam..klimata regulesanas tehnologijas tagad ir augstaa limenii.pavero kimisjas trases diendienaa krustam skersam lidnasinas tas savilkusas..gandriz katru dienu kuras uzpkesas…tagad var.izraisot maksligas veetras cunami zemestrices ar radiaciju ugunsgrekus ar lazeri..militaraa tehnologohas augstaa limeni..bez ntz iri ari citas info vietnes aprobezotaa algotaa padauza.

    1. Ir vēl trakāk, kad tās ķimisjas trases uzkrīt uz galvas dundukam, tad sanāk Adel.

    2. To xix saka: 28.05.2024 19:20 Tu mums te esi krievu trollis, kurš nodarbojas ar dezinformāciju un mēģina pasniegt savus vājprāta murgus kā zinātniskus atklājumus?

      1. Skolniecins ir globalistu padauza melis sasvidusu olu laizitajs un dezinfornators.visi par vinu smejas..un neviens vina zinatnei netic

        1. Ahahaga saka: 31.05.2024 03:55 Bet man ir izglītība, kuras tev nav. Un lamājies tu kā krievs.

          1. Ko tava uzglitiba dod ja tev nav sekotaju un visi par tevi smejas..vienigi vari stradat par tupla ekspertu

  2. Nezinu! Jumts bija lupatās! 103m2. Pa svētdienu un pirmdienu nomainījām, paldies ģimenes draugiem par palīdzību, un dzīvojam tālāk! Kas mūs nenogalina, padara mūs stiprākus!

  3. Āksti-atveriet kaut vai mammu googli, un izlasiet. Himtreili jeb klimata uzlabošana ir vispasaules projekts, kur LV ir iekšā no 2012. gada. Viss ir redzams un sen zināms. Kapēc, ko smidzina, ko grib panākt.Tas, ka valdība to nestāsta-aunu baram tas nav jāafišē. Starp citu-divos asv štatos vietējā vara tikko aizliedza himtreilus. Un SA ari droši ka atteiksies pēc pēdējiem notikumiem ar plūdiem, ko paši noorganizēja tuksnesī:D

  4. Man kimiskas trases indes no galvas matus noeda..paliku lisiks un sieva pameta..kas man kompensaciju maksas vai klimata ministrija..

    1. Tas vel butu sikums.bet tu pats vainigs durak….tev ari smadzenes saestas…bez matiem vel var dzivot bet vai bez smadzenem var…nevar…tads divains man tas virelis palika sev izdomaa visadus divainus vardus un uzvardus..bet savejo aizmirsis…butu labak plastmasas maisinu galvaa uzbazis izejot laukaa viszaz kimija smadzenu podu neskartu un lisiks nepaliktu.. a ko es darisu ar jatnieku bez galvas..dabuju citu.

  5. Vai Tukumà ir kaut viens normāls cilvèks, lai ko sakarīgu uzrakstītu komentàros

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *