100 g spinātu, 100 g skābeņu, 100 g loku, 4 ēdamkarotes skāba krējuma vai lakto, sāls, rotājumam – dilles un redīsu ripiņas.
Spinātus un skābenes applaucē ar verdošu ūdeni, notecina. Pēc tam sagriež strēmelēs, lokus sasmalcina. Krējumam pievieno sāli, pārlej ar to salātus, izcilā.
Lapu salāti ar speķi
300 g stingru salātu galviņu (var būt arī Ķīnas kāposti), 100 g redīsu, 100 g Bauskas siera, 100 g caurauguša kūpināta spaķa, dilles, pētersīļu zaļumi, 3 ēdamkarotes augu eļļas, 1 līdz 2 ēdamkarotes galda etiķa, smalkie pipari, sāls, loki.
Salātus sagriež strēmelēs, redīsus ripiņās, sieru sarīvē, pētersīļu zaļumus smalki sagriež. Eļļu samaisa ar etiķi, sāli, pipariem (var pievienot šķipsniņu cukura), pārlej ar to salātus, viegli izcilā. Speķi, sagrieztu kubiciņos, apcep, atdzesē un pārkaisa salātiem. Rotā ar sasmalcinātiem lokiem. Salātus var pārliet ar diētisko produktu «Bio lakto». Sāli un smalkos piparus vispirms pieliek salātiem un izcilā.
Nav vēl komentāru.