300 g redīsu, 100 g skāba krējuma, sāls, cukurs, zaļumi.
Redīsus nomazgā, notīra, sagriež ripiņās vai uz sakņu rīves sarīvē skaidiņās. Krējumam pieliek sāli, nedaudz cukura, pārlej ar to redīsus, izcilā. Pārkaisa ar sasmalcinātām dillēm, lokiem. Redīsiem krējumā var pievienot svaigu gurķi vai cieti vārītas olas. Pavasarī pirmos redīsus pasniedz galdā nesagrieztus ar īsu lapu kātiņu. Pirms pasniegšanas redīsus nomazgā, nogriež saknītes un sakāro dziļākā stikla traukā ar lapām uz augšu. Traukā ielej nedaudz ūdens, lai redīsi būtu svaigi, sārti.
Spinātu un šampinjonu salāti
200 g svaigu spinātu, 200 g šampinjonu, saišķītis diļļu, 3 ēdamkarotes eļļas, 1 ēdamkarote citrona sulas, cukurs, sāls pēc garšas.
Spinātus sagriež sloksnītēs, šampinjonus šķēlītēs. Visu sajauc ar garšvielām un eļļu.
Nav vēl komentāru.