Mīkla – 200 g sviesta, 200 g cukura, 4 olas, 200 g miltu, 1 tējkarote cepamā pulvera, citrona miziņa, sacukuroti rabarberi, putukrējums.
Krēms – 3 ēdamkarotes cukura, 2 olu dzeltenumi, 2 ēdamkarotes miltu, 1/2 glāze salda krējuma, 50 g sviesta, vanilīncukurs.
1 ēdamkaroti cukura sabrūnina, pievieno nedaudz karsta ūdens un izkausē cukuru. Olu dzeltenumus saputo ar atlikušo cukuru, pievieno miltus, samaisa ar saldo krējumu, tad silda, līdz masa sabiezē, pievieno sviestu. Visu saputo un atdzesē. Sviestu ar cukuru saputo, pievieno sakultas olas, cepamo pulveri un sarīvētu citrona miziņu. Sagatavoto masu iepilda ar margarīnu izziestā veidnē un cep apmēram 20 minūtes. Izceptu un atdzesētu pārziež ar vaniļas krēmu, ko noklāj ar sacukurotiem rabarberiem (notīrītus, sagrieztus rabarberus iepriekš aplej ar karstu cukura sīrupu; uz 1/2 l ūdens ņem 250 g cukura). Virs rabarberiem liek putukrējuma pikas.
Nav vēl komentāru.