750 g vājpiena biezpiena, 125 g margarīna, šķipsniņa sāls, 50 g iecukurotu augļu, 50 g citrusaugļu skaidiņu, 50 g saldo mandeļu, vanilīncukurs, 1 ēdamkarote sarīvētu citrona miziņu, 150 g salda krējuma, 2 olu dzeltenumi, 120 g cukura, 15 g želatīna.
Labi sausu biezpienu samaisa ar uzputotu margarīnu. Sakapātas rozīnes, iecukurotus augļus, citrusaugļu skaidiņas sajauc ar vanilīncukuru un sarīvētām citrona miziņām. Krējumu sakarsē līdz vārīšanās temperatūrai un karsēšanu pārtrauc. Saputo olu dzeltenumus ar cukuru. Tajos lēni iemaisa karsto krējumu. Masu uz lēnas uguns vai ūdens peldē maisa, līdz tā sabiezē. Tad katliņu ievieto aukstā ūdenī un krēmu maisa, līdz tas pilnīgi atdzisis. Biezpiena maisījumu un sasmalcinātos augļus uzmanīgi iejauc krēmā. Želatīnu uzbriedina un izšķīdina nelielā ūdens daudzumā un, lejot mazā strūkliņā, iejauc gatavajā krēmā. Sagatavoto masu iepilda traukā, kas uz augšu paplašināts, un uz nakti noliek vēsumā. Nākamajā dienā pashu uzmanīgi izkrata no trauka uz šķīvja. Pashu rotā ar augļiem un mandelēm.
Nav vēl komentāru.