Pankūku sacepums

8 plānās pankūkas, 100 g spinātu (svaigu vai saldētu), 100 g šampinjonu, 100 g kūpinātas vistas gaļas, sīpols, burkāns, sāls, pipari, 100 g siera, 100 g saldā krējuma, 1 ēdamkarote sviesta, eļļa apcepšanai.

Sīpolu notīra, sasmalcina un eļļā apcep, pievieno sagrieztus šampinjonus un gabaliņos sagrieztu kūpinātās vistas gaļu un 5 minūtes cep. Svaigas spinātu lapas blanšē karstā ūdenī, pēc tam pārlej ar aukstu ūdeni un notecina. Burkānu sagriež stienīšos un 5 minūtes vāra, pēc tam notecina. Sieru sarīvē skaidiņās. Apcepto sīpolu, sēnes un visu pārējo sajauc ar pusi rīvētā siera, krējumu, sāli, pipariem. Uz katras pankūkas klāj spinātu lapas, virsū liek pildījumu, malas saņem kopā uz augšu un visas sastutē ietaukotā veidnē. Vārītos burkānus sasprauž pa starpām. Pārkaisa ar atlikušo sieru, pārliek ar sviesta piciņām un cepeškrāsnī cep apmēram 30 minūtes.

Piezīme: šampinjonus var aizvietot ar citām sēnēm.

Nav vēl komentāru.

Pievieno komentāru