Langusti vai krabji (2 porcijas)

4 novārītas langusta astes vai 1 kārba konservētu krabju, 1 mazs sīpols, etiķis, augu eļļa, naža gals malta ingvera, 1 ola, milti, pipari un sāls.

Mērce: tomātu biezenis, 3 vidēji sīpoli, 1 daiviņa ķiploka, mazliet sasmalcināta ingvera, sāls, pipari, augu eļļa.

Krabju gaļu pārlej ar siltu ūdeni, sajauc ar smalki sagrieztiem sīpoliem, sāli, pipariem, etiķi, augu eļļu un ingvera pulveri. Marinē 1 stundu.

No miltiem, ūdens un olas pagatavo šķidru mīklu, ko arī noliek uz 1 stundu.

Kad sīpoli kļūst mīksti, izņem ķiploku, pieliek tomātu biezeni un izmaisa, pieber sāli un piparus. Marinētos krabja gabaliņus mazliet nosusina, iemērc sagatavotajā mīklā un sakarsētā lielā eļļas daudzumā apcep. Pasniedz ar irdeniem vārītiem rīsiem. Mērci pasniedz atsevišķi.

Nav vēl komentāru.

Pievieno komentāru