Kuličs ar citronu pūdercukura glazūrā

150 g miltu, 150 g silta piena, 30 g rauga, 120 g cukura, 5 olas, 350 g sviesta, 1/2 tējkarotes citrona un 1/2 tējkarotes apelsīnu rīvētas miziņas. Glazūrai 250 g pūdercukura, 2 ēdamkarotes citrona sulas, 4 ēdamkarotes karsta ūdens.

Rotāšanai: 2 ēdamkarotes sasmalcinātu pistācijas riekstu, 15 mandeles krāsainā cukura glazūrā.

Kēksa veidni ieziež ar sviestu un izkaisa ar miltiem. Miltus iesijā lielā bļodā, pa vidu izveido bedrīti, iedrupina raugu, pievieno nedaudz cukura, pielej pienu un visu sajauc ieraugā. Bļodu pārklāj ar drāniņu un 20 minūtes raudzē siltā vietā. Ieraugam pievieno izkausētu sviestu, cukuru, sāli, olas, citronu un apelsīnu miziņas un samīca mīklu. Mīklu iepilda kēksa veidnē un atstāj 30 minūtes uzrūgt. Cep cepeškrāsnī apmēram 40 minūtes. Izcepto kuliču atdzesē veidnē, tad izņem un novieto uz dēlīša. Glazūru – citrona sulu, ūdeni un pūdercukuru – saberž viendabīgā masā. Kuliču pārklāj ar glazūru un pārkaisa ar pistācijas riekstiem. Pasniedzot kuličam apkārt kārto mandeles krāsainajā cukura glazūrā.

Nav vēl komentāru.

Pievieno komentāru