4 cūkgaļas filejas šķēles, sāls, malti melnie pipari, 1 tējkarote sarkanās paprikas, malts piparu maisījums, 1 tējkarote balzāmetiķa, 2 ķiploku galviņas, 1 ēdamkarote eļļas, piedevām – tvaicētas pupiņas un burkāniņi.
Gaļas šķēles nedaudz izdauza ar āmuriņu. Sajauc sāli, melnos piparus, sakano papriku, balzāmetiķi, eļļu un marinē 3 stundas. Ķiploku galviņas pārgriež uz pusēm un pārziež ar eļļu. Gaļu grilē no abām pusēm uz restēm. Ķiploku pusītes liek grilēties, kad gaļu pārgriež uz otru pusi. Gatavo fileju un ķiploku pusītes pārkaisa ar malto piparu maisījumu.
Gaļu pasniedz ar tvaicētām pupiņām un burkāniņiem.
Piezīme: jāatceras, ka gaļa pirms grilēšanas jāmarinē vismaz 3 stundas, tad tā būs mīksta un ātrāk grilēsies.
Marinādei var pievienot augu eļļu, lai produkti grilējot neapdegtu; dārzeņus un augļus pirms grilēšanas ieteicams apziest ar eļļu; samaltus piparus un sasmalcinātus zaļumus pārkaisa pēc grilēšanas, tad tie būs svaigi un aromātiski.
Nav vēl komentāru.