Asā garneļu zupa (2 porcijas)

200 g lobītu garneļu, 50 g sēņu (šampinjoni vai šitaki), 10 g citronzāles, 2 svaigas asā citronkoku lapas, 10 g svaigas ingveru saknes, 1 laims vai citrons, 2 ēdamkarotes zivju mērces, 2 svaigi čili, 0,5 l vistas buljona, koriandrs.

Palielos gabalos sagriež sēnes, citronzāli, laimu (citronu), čili un koriandru. Ar rokām saplucina citronkoka lapas, ripiņās sagriež ingvera sakni.

Katliņā uzvāra vistas buljonu (var izmantot buljona kubiciņu) un pievieno tam visas sagatavotās sastāvdaļas, izņemot garneles, laima sulu, zivju mērci un koriandru.

Vāra apmēram 5 minūtes, kamēr parādās burbulīši gar katla malām.

Kad zupa uzvārījusies, pievieno garneles, 1 karoti citrona vai laima sulas, pievieno zivju mērci. Samazina uguns liesmu un vēl nedaudz pavāra.

Gatavo zupu lej nelielos trauciņos un rotā ar sagrieztu koriandru. Pasniedz kopā ar vārītiem rīsiem.

Zināšanai – jābūt uzmanīgiem ar čili. Varbūt receptē norādītais čili daudzums mūsu garšai ir pārāk spēcīgs, tādēļ sākumā čili jāpievieno mazāk nekā uzrādīts. Ja patīk, pievieno papildus. Svaigās čili piparu pākstis var aizvietot ar kaltētu čili.

Svaigās citronkoka lapas un citronzāle dod zupai skābenu garšu. Jā tās nav pieejamas, šos komponentus var aizstāt, vairāk pievienojot laima sulu.

Tālajā Taizemē ēdienam reti pievieno sāli, to parasti aizstāj ar dažādām garšvielām, zivju mērci.

Nav vēl komentāru.

Pievieno komentāru