Rūta Fjodorova

«Kārkliņos» audzē stādiņus vietējo vajadzībām

Braucot pa Kuldīgas ceļu, Zemītes pagastā jābrauc garām «Kārkliņu» mājām. Tur jau pagājušā gadā netālu no ceļa bija redzamas siltumnīcas. Šogad kā par spīti salnām un šī pavasara aukstumiem, ziedošais puķu krāšņums vēl pieņēmies spēkā, un nu jau skaidri redzams, ka te iekārtota neliela dārzniecība.

Braucot pa Kuldīgas ceļu, Zemītes pagastā jābrauc garām «Kārkliņu» mājām. Tur jau pagājušā gadā netālu no ceļa bija redzamas siltumnīcas. Šogad kā par spīti salnām un šī pavasara aukstumiem, ziedošais puķu krāšņums vēl pieņēmies spēkā, un nu jau skaidri redzams, ka te iekārtota neliela dārzniecība. To savai sieviņai Sarmītei par prieku iekārtojis «Kārkliņu» māju  saimnieks Almants Immermanis. Viņš, būdams mēbeļu tehnologs, kopā ar brāli nodibinājis uzņēmumu SIA «Kārkliņi».

Almants pastāsta, ka 1989. gada nopirkuši vecu māju vietu. Almants skolas laikā esot strādājis kolhozā. Kad viss juka un bruka, tad arī Almants, būdams pavisam jauns, nopirka šo zemi. Un nu viņam ir vieta, kur kaut ko var darīt. Dārzniecībai tā ir ļoti laba, jo atrodas Kuldīgas ceļa malā. Cilvēki brauc un apstājas, lai palūkotos, kas siltumnīcās aug, un, kad vienreiz apstājies, intereses pēc piestāj arī nākamajā reizē.

Pamatā «Kārkliņos» audzē puķes, stādiņus vietējo vajadzībām, arī tomātu stādus. Kad siltumnīcas no puķēm atbrīvosies, tajās audzēs tomātus. Vienā siltumnīcā tomāti jau ir iestādīti plēves renēs. Starp tiem podiņos izvietotas lilijas. Kad uzziedēs, tās nogriezīs, podiņus iznesīs laukā, un siltumnīcā paliks tikai tomāti.

Sarmīte savās siltumnīcās izmēģina audzēt daudz ko: pāris kvadrātmetrus aizņem kallas jeb zantedešijas. Tās paredzēts savairot un audzēt ziedus. Vēlāk, kad augi būs pietiekami savairoti, mazās kalliņas dažādās krāsās stādīs arī laukā.

Vairāk lasiet laikraksta otrdienas, 13. jūnija, numurā ŠEIT!

Komentāri

  1. Liela puķu izvēle. Saimnieki atsaucīgi, laipni un patīkami cilvēki. Puķes pērku tikai pie viņiem. Paldies saimniekiem.!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *