Lauris Strautmanis Eiropas čempionātā – astotais, tādējādi vēl neizcīnot ceļazīmi uz Tokiju

No 23. februāra līdz 3. martam Polijā norisinājās Eiropas čempionāts šaušanā ar pneimatiskajām pistolēm no 10 m attāluma, kuras laikā notika arī cīņa par ceļazīmēm uz Tokijas olimpiskajām spēlēm. 28. februāra pēcpusdienā uz starta līnijas, lai cīnītos par iespēju iekļūt Olimpisko spēļu izlasē, startēja divi labākie Latvijas šāvēji – Lauris Strautmanis (tukumnieks) un Agate Rašmane (dobelniece).

Vēl sacensībās no Latvijas startēja Ernests Erbs, Emīls Vasermanis (tukumnieks), Igors Aleksandrovs, Selina Kovaļevska, Viktorija Dutkovska. Lai izcīnītu divas olimpiskās ceļazīmes, sportistiem bija nepieciešams sasniegt pēc iespējas augstāku vietu uzreiz aiz atlētiem, kuriem olimpiskā kvalifikācija jau kabatā. Kvalifikācijā Strautmanis sešās sērijās sakrāja 581 punktu, kas bija septītais labākais rezultāts un deva vietu astoņu finālistu vidū. Vēl no Latvijas šāvējiem Ernests Erbs ar 574 punktiem bija 33. vietā, bet Emīls Vasermanis ar 572 punktiem bija 42. pozīcijā, kamēr Igors Aleksandrovs startēja ārpus konkurences.

Finālā Lauris pirmajā sērijā ar pieciem šāvieniem sakrāja 49,7 punktus, kas bija ceturtais labākais rezultāts. Otrajā sērijā viņš iekrāja 48,9 punktus un ar 98,6 punktu summu atkāpās uz septīto pozīciju. Nākamajā sērijā vispirms tika veikts viens šāviens, kurā jaunais sportists dabūja 10,1 punktu, saglabājot septīto vietu. Sekojošajā šāvienā izšķīrās, kurš no sportistiem neturpinās meistarsacīkstes. Strautmanis tika pie 8,5 punktiem, bet viņu apsteidza dānis Fredriks Larsens, kurš tika pie 10,2 punktiem. Tā nu Lauris ar 117,2 punktiem noslēdza finālsacensības astotajā vietā, bet, lai tiktu pie olimpiskās ceļazīmes, viņam vajadzēja tikt pirmajā četriniekā…

Bet Laurim vēl ir iespēja izcīnīt olimpisko ceļazīmi braucienam uz Tokiju. Kā pastāstīja treneris Zigfrīds Markainis, to viņš vēl var izdarīt sacensībās Čehijas pilsētā Plzeņā, kur no 18. līdz 25. maijam notiks Eiropas zonas kvalifikācijas sacensības. Tāpat Laurim ir iespējams saņemts tā saukto balto karti, kas ir diezgan sarežģīti, bet, uzrādot labus rezultātus pasaules reitingā, tas ir iespējams, tādēļ šobrīd Lauris ir ceļa uz Indiju, kur notiks pasaules kausa izcīņas sacensības. “Kopumā uzskatu, ka Lauris uzrādīja ļoti labus rezultātus, faktiski tikai viena kļūda tika pieļauta, bet tādā konkurencē nokļūt fināla, jau bija ļoti labs rezultāts!” tā Z. Markainis.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *