2022. gada Pekinas Olimpiskās spēles: medaļu skaita prognozes

2018. gadā Norvēģija, Phjončhanā, Dienvidkorejā, uzstādīja ziemas olimpisko spēļu rekordu, izcīnot 39 medaļas. Nebūtu pārsteigums, ja šis skaitlis šogad tiktu pārsniegts, īpaši ņemot vērā 109 notikumus, kas notiek 2022. gadā, kas ir par septiņiem vairāk nekā pirms četriem gadiem.

Bet tas nenozīmē, ka šogad Ziemeļvalstu nācijai nebūs konkurences. Krievijas Olimpiskā komiteja (ROK), Vācija, Kanāda un ASV ir to valstu vidū, kuras ir gatavas gūt panākumus Pekinas spēlēs.

Totalizatori, kur veikt likmes uz Ziemas Olimpiskajām spēlēm piedāvā iespēju prognozēt rezultātus uz visiem lielākajiem Olimpisko spēļu notikumiem. Bukmeikeru un sporta ekspertu prognozes ir dažādas un ir vērts tajās ielūkoties, lai saprastu, kādas ir likmju iespējas.

Pekinas ziemas olimpisko spēļu medaļu skaita prognozes

  1. Norvēģija    42
  2. ROC      31
  3. Vācija    30
  4. Kanāda    23
  5. Amerikas Savienotās Valstis    22

Norvēģija tradicionāli ir spēcīga biatlonā un distanču slēpošanā, kur šogad ir attiecīgi prognozētas 11 un 12 medaļas.

Valsts vadošais biatlonists Johanness Tingness Bo startēs četrās individuālajās sacensībās un divās stafetēs. 2018. gada vīriešu 20 km individuālo sacensību zelta medaļas ieguvējs būs izcilā pozīcijā, lai papildinātu savus sasniegumus.

Divkārtējā sudraba medaļniece Marte Olsbu Roiselande būs starp labākajām biatlona konkurentēm, savukārt distanču slēpotāji Johannes Hoesflot Klaebo un Therese Johaug tiek uzskatīti par favorītiem savās sacensībās.

ROC sagaidāmi panākumi distanču slēpošanā, pateicoties Aleksandram Boļšunovam. Četrkārtējais Phjončhanas medaļnieks plāno piedalīties piecos posmos un lielākajā daļā no tiem kāpt uz goda pjedestāla.

Visticamāk, ROC turpinās demonstrēt savu varenību arī daiļslidošanā, un 2022. gada Eiropas čempione Kamila Valieva būs priekšgalā.

Vācija 2018. gadā kopumā izcīnīja 31 medaļu, un, visticamāk, tā būs arī šogad. Valsts kamaniņu sporta komanda, kurā ietilpst Johanness Ludvigs, Jūlija Taubica, Tonijs Egerts un Saša Benekena, veiksmīgi startēja Pasaules kausa izcīņā, kas beidzās pagājušajā mēnesī.

Kanāda iepriekš ir izcīnījusi vairāk medaļu nekā ASV tikai divas reizes (1998., 2018. gadā), taču nebūtu pārsteigums, ja tas notiktu šogad, pēc valsts visu laiku labāko medaļu kopskaita 29 no 2018. gada.

Paredzams, ka Kanādas komanda dominēs ātrslidošanas pasākumos, un Izabella Veidemane un Ivanija Blondina vēlas spēlēs iegūt medaļas.

ASV Phjončhanā izcīnīja 23 medaļas, un šī gada favorīti ir sadalīti dažādos sporta veidos.

Paredzams, ka divkārtējā olimpiskā zelta medaļniece Mikaela Šifrina atkal dominēs kalnu slēpošanā, savukārt distanču slēpotāja Džesika Diginsa pretendēs uz vēl vienu goda pjedestāla vietu pēc zelta iegūšanas 2018. gadā sieviešu komandu sprintā.

Latvija Ziemas olimpiskajās spēlēs

Bet kā tad veiksies mūsu olimpiešiem Pekinas olimpiskajās spēlēs? Kuri ir mūsu delegācijas potenciālie medaļnieki? Pekinā olimpiskajās spēlēs Latviju pārstāv 57 sportisti 11 sporta veidos. 

Skeletons, bobslejs, kamaniņu sports – tie ir sporta veidi, kas varētu atnest kādu medaļu. Šosezon lieliski sevi apliecinājuši kamaniņu braucēji, kas Pasaules kausa sacensībās kopumā izcīnīja 21 medaļu. Turklāt, lieliskus rezultātus uzrādīja ne tikai izlases līderi, bet arī mazāk pieredzējušie braucēji. Medaļa iespējama stafetes sacensībās, četrinieku ekipāžām, kā arī no brāļiem Šiciem un Martina Dukura.
Latvijas hokeja izlases izredzes it kā ir salīdzinoši lielākas kā iepriekš, jo Pekinā nespēlēs NHL spēlētāji, tomēr bukmeikeru prognozes liecina, ka Latvijas uzvara nav pārliecinoša. Tomēr, lai arī medaļas netiek prognozētas, izlase var iekļūt labāko saraksta augšdaļā un pārsteigt visus, notiekti noderēs arī veiksme.

Protams, mēs gaidām pozitīvu pārsteigumu un sniegumu no visiem Latvijas sportistiem, un jutīsim līdzi arī Haraldam Silovam ātrslidošanā, Denisam Vasiļjevam daiļslidošanā un visiem citiem Latvijas sportistiem Pekinā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *