Dažādi

Pēc savas Ziemassvētku eglītes

Ziemassvētku laiks nav iedomājams bez Ziemassvētku eglītes. To iespējams izvēlēties, gan iegādājoties tirdzniecības vietās, gan arī doties piedzīvojumā uz mežu. Arī šogad a/s «Latvijas valsts meži» atļauj personīgām vajadzībām nocirst vienu eglīti.

Titavs: Koalīcijai jāatgūst JL uzticība

Ja koalīcijas partijas vēlas strādāt kopā ar partiju "Jaunais laiks" (JL), tām vajag atgūt JL uzticību, bet pagaidām uzticības nav, šorīt intervijā Latvijas Radio sacīja JL pārstāvis Dans Titavs.

Čavess no amata atkāpšoties 2013.gadā

Venecuēlas prezidents Ugo Čavess ir paziņojis, ka viņš atkāpsies no amata brīdī, kad beigsies viņa pašreizējais prezidentūras termiņš 2013.gadā, un šādu lēmumu viņš pieņēmis, nesaņemot iedzīvotāju atbalstu referendumā par konstitūcijas grozījumiem, tajā skaitā par viņa tiesībām palikt prezidenta amatā visu mūžu, raksta BBC.

Atkārtoti atlikts ‘Atlantis’ starts

No šodienas, 7. decembra, Ķemeru Nacionālā parka administrācija ciršanas apliecinājumus vairs neizsniedz. Sākot no nākamā gada 1. janvāra, apliecinājumus koku ciršanai Ķemeru Nacionālā parka teritorijā esošajos meža īpašumos un tiesiskajos valdījumos izsniegs Valsts Meža dienesta mežniecībās: Tukuma rajonā – Ziemeļkurzemes virsmežniecības Tukuma un Engures mežniecībās.

Šogad Ķemeru Nacionālajā parkā ciršanas apliecinājumus vairs neizsniegs

No šodienas, 7. decembra, Ķemeru Nacionālā parka administrācija ciršanas apliecinājumus vairs neizsniedz. Sākot no nākamā gada 1. janvāra, apliecinājumus koku ciršanai Ķemeru Nacionālā parka teritorijā esošajos meža īpašumos un tiesiskajos valdījumos izsniegs Valsts Meža dienesta mežniecībās: Tukuma rajonā – Ziemeļkurzemes virsmežniecības Tukuma un Engures mežniecībās.

Ķirbju pankūciņas

1,5 glāzes miltu, 1 glāze piena, 3 olas, 1 ēdamkarote cukura, sāls, 1/2 citrona, 200 g notīrītu ķirbju, eļļa cepšanai.
Olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru, sāli un sarīvētu citrona miziņu. Pielej pienu. Šķidrumu lej miltos, samaisa viendabīgu mīklu un 30 minūtes uzbriedina. Pirms cepšanas pievieno ķirbjus un saputotus olu baltumus. Mīklu ar karoti liek uz pannas sakarsētā eļļā un cep pankūciņas no abām pusēm.
Ķirbja sagatavošana: ķirbi nomizo un sarīvē uz rupjās sakņu rīves skaidiņās, pielej nedaudz ūdens vai piena, pievieno sviestu un tvaiko, līdz ķirbis mīksts, tad to izberž caur sietu un iegūto masu pievieno mīklai.
Pankūciņas pasniedz ar brūkleņu ievārījumu, skābu krējumu, medu, majonēzi. Piedzer tēju vai kafiju.

Svaigu kāpostu kotletes

600 g svaigu kāpostu, 100 g šampinjonu, puse sarkanās paprikas pāksts, 1 sīpols, 1 ola, 2 ēdamkarotes mannas, rīvmaize, sāls, pipari, garšvielu maisījums, augu eļļa cepšanai.
Kāpostgalviņu notīra un sarīvē uz rupjās sakņu rīves vai sasmalcina ar nazi. Sasmalcina arī papriku, sīpolu un šampinjonus. Visus produktus eļļā apcep un pasautē. Padzesē, pievieno sāli, piparus, garšvielas, olu, mannu. Veido kotletes un uz lēnas uguns cep gatavas.
Piezīme: šampinjonu vietā var lietot arī citas sēnes – svaigas vai sālītas.