Atzīmējot Valentīndienu, Rīgā būs apskatāma īsta šokolādes istaba

13. februārī 12.00 Interjera un delikatešu centrā «mc²» Rīgā, Krasta ielā tiks atklāts unikāls mākslas darbs – istaba, kurā visas detaļas ir pagatavotas tikai un vienīgi no šokolādes. 13. februārī Rīga ieies vēsturē un kļūs par vienu no tām nedaudzajām pilsētām pasaulē, kurās ir tikusi izveidota šāda – 20 m² liela, no īstas šokolādes pagatavota istaba!

13. februārī 12.00 Interjera un delikatešu centrā «mc²» Rīgā, Krasta ielā tiks atklāts unikāls mākslas darbs – istaba, kurā visas detaļas ir pagatavotas tikai un vienīgi no šokolādes. 13. februārī Rīga ieies vēsturē un kļūs par vienu no tām nedaudzajām pilsētām pasaulē, kurās ir tikusi izveidota šāda – 20 m² liela, no īstas šokolādes pagatavota istaba! Šokolādes istaba būs atvērta apskatei līdz pat 22. martam.

“Šokolādes istabā lieliski tiek apvienotas delikateses, kāda neapšaubāmi ir šokolāde, un interjers, jo tiks radīts dabīga lieluma istabas iekārtojums ar augstas klases dizaina mēbelēm. Kopā tas pilnībā iemieso Interjera un delikatešu centra «mc²» ideju”, stāsta Ārija Avota, centra direktore.

Rīgas šokolādes istaba tika veidota divus mēnešus. Lai pārvietotu šokolādes istabas atsevišķās detaļas bija nepieciešama speciāla tehnika, kura nodrošinātu noteiktu temperatūras režīmu. Ja organizatori tādu nebūtu varējuši atrast, daļa istabas vienkārši nebūtu nokļuvusi Rīgā! Istabas montāžai un pilnīgai tās pabeigšanai būs nepieciešama vēl apmēram nedēļa. Šokolādes istabas autore ir pazīstamā šokolādes skulptore Jeļena Klimenta.

“Saldā istaba sastāv no vairāk nekā 50 elementiem. To starpā – mēbeles, kamīns ar svecēm, paklāji, gleznas, pulkstenis, ziedi, klāts galds zem kura apgūlies suns. Viss kā īstā istabā un atveidots dabīgā lielumā. Turklāt, šī ir vienīgā istaba pasaulē, kurai piemīt sava neatkārtojama smarža”, stāsta J. Klimenta. Viņa piebilst, ka darbs ir bijis sarežģīts, tas paveikts ar īpašu rūpību. Lai izveidotu šokolādes istabu bija nepieciešami 600 kg šokolādes. Tā vesta no visām pasaules malām – Šveices, Beļģijas, Jaunzēlandes, Brazīlijas.

“Strādāt ar šokolādi ir ārkārtīgi interesanti, veidojot tā viegli pakļaujas, jauki smaržo. Lai veidošana izdotos, tās temperatūrai ir jābūt apmēram 35 – 40 grādu robežās. Ja temperatūra būs augstāka, šokolāde ātri kusīs un zaudēs formu. Ja šokolāde būs pārāk auksta – tā ātri kļūs cieta un trausla. Tikai iedomājieties, cik šis darbs ir sarežģīts! Bet patīkams! Šokolādes istabas izveide kaut kādā mērā ir līdzīga ledus skulptūru veidošanai. Bet šokolāde ir silta, gardi smaržo un rada visapkārt vienreizēju atmosfēru. Tā ir tik dažāda – balta, melna, ar dažādu kakao saturu. Ideāls materiāls, lai mākslinieka fantāziju ieviestu dzīvē”, turpina stāstīt J. Klimenta.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.