Valsts pārvaldes e-Revolūcijas konferences tiešraide

Piektdien, 2.novembrī, no 9.00 līdz 16.30 Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM) notiks konference «Valsts pārvaldes digitālā e-Revolūcija: risinājumi jauniem valsts pārvaldes e-pakalpojumiem un e-komunikācijai».

Piektdien, 2.novembrī, no 9.00 līdz 16.30 Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM) notiks konference «Valsts pārvaldes digitālā e-Revolūcija: risinājumi jauniem valsts pārvaldes e-pakalpojumiem un e-komunikācijai».

Konferencē plānots diskutēt un apzināt iespējamos risinājumus jauniem un efektīviem valsts pārvaldes e-pakalpojumiem un e-komunikācijai.

Šīs konferences mērķis ir ne tikai apzināt, bet arī izcelt veidus, kā jau pašlaik iestādes izmanto, kā arī nākotnē varēs izmantot mūsdienu tehnoloģijas, lai kļūtu pieejamākas, saprotamākas un iesaistošākas, tai skaitā izstrādājot lietotājiem ērtus un noderīgus e-pakalpojumus. Konferences eksperti un dalībnieki iedrošinās valsts pārvaldes iestādes komunikācijā ar sabiedrību plašāk lietot sociālās platformas un citus radošus risinājumus.

Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane atzīst: „Mazas un efektīvas valsts pārvaldes priekšnosacījums ir moderna komunikācija un ikvienam noderīgi un pieejami pakalpojumi. Tā kā lielākajai sabiedrības daļai ir pieejams internets, ir būtiski valsts sniegtos pakalpojumus padarīt sasniedzamus neizejot no mājas. Tāpēc šī konference ir iespēja labās prakses izzināšanai un jaunu ideju ģenerēšanai ikvienam valsts attīstības procesos iesaistītajam”.

VARAM valsts sekretārs Aleksandrs Antonovs uzsver: „Šodien ikvienas iestādes izaicinājums ir spēja kļūt par uz klientu orientētu, ērtāku, pieejamāku un atsaucīgāku pakalpojuma sniedzēju. Tieši mūsdienu tehnoloģijas, to gudra un atjautīga izmantošana komunikācijā un pakalpojumu izveidē, var palīdzēt mums sasniegt šo mērķi. Konferences viens no uzdevumiem ir apzināt radošus risinājumus, kas veicinātu iedzīvotāju vajadzībām atbilstošu e-pakalpojumu pieejamību Latvijā”.

Konferencē vairāk nekā desmit speciālistu komunikācijas, web dizaina un IT risinājumu jomās dalīsies ar savu pieredzi un piedāvās savas idejas valsts pārvaldes komunikācijas uzlabošanai. Konferences ietvaros izveidotajās darba grupās tās dalībnieki diskutēs par pamatprincipiem iestāžu un iedzīvotāju saziņai digitālā vidē, radīs idejas efektīviem valsts e-pakalpojumiem, digitālajiem risinājumiem e-pakalpojumu lietošanas veicināšanai, kā arī sadarbībai ar iedzīvotājiem, izmantojot sociālās platformas.

Konferenci, kuru organizē VARAM un Valsts kanceleja, ikviens interesents varēs vērot video tiešraidē ŠEIT.

Konferences programma ŠEIT.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *