Tukuma novadam

Es ticu, ka šis raksts uzrunās katru, kurš mīl savu pilsētu, Tukuma novadu, ģimeni kā paliekošu vērtību un sabiedrības neatņemamu sastāvdaļu.

Man radās jautājums: Kādi būs turpmākie gadi, ko mums gaidīt no šī nākamā laika posma, kurš kā nezināms un nepārredzams mākonis virzās arvien tuvāk?

Un savā sirdī es skaidri dzirdu, ka tas būs laiks, kuru mēs izveidosim paši, un saņemsim to, ko ticībā nesam savās sirdīs.

Es vēlos dalīties ar savu redzējumu par lietām, kuras, manuprāt, būtu jāmaina pašvaldības struktūrā, lai būtu iespējams īstenot reformas, kuras ir nepieciešamas, lai nu jau Tukuma novads, ne tikai Tukuma pilsēta, darbotos kā labi noregulēts mehānisms.

Monopola politika pašvaldības struktūrā un iedibinātais birokrātijas aparāts ir šķērslis gan konkurētspējīgai uzņēmējdarbības attīstībai, gan nozīmīgu pārmaiņu uzsākšanai Tukuma novadā.

Piemēram, Tukuma siltumtrases renovācija, kuras īstenošanai nav atrasti līdzekļi.Savukārt – lielie siltuma zudumi un -pakārtoti – augstās izmaksas par apkuri iespaido ikviena Tukuma iedzīvotāja naudas maku. Jārod iespēja pārskatīt pašvaldības izpildstruktūru iedibināto funkciju lietderīgumu un iespēju daļu no tām nodot uzņēmēju rokās, kuri atrastu līdzekļus mērķu īstenošanai. Tiktu izveidotas jaunas darba vietas un iedzīvotājiem būtu vienkāršāka piekļuve pakalpojumiem bez birokrātijas liktajiem šķēršļiem.

Renovējot Tukuma apkures sistēmas siltumtrasi, būtu lietderīgi apkurē pielietot augstvērtīgu kurināmo ar augstu kaloriju saturu, kuru – savukārt- varētu iepirkt no sava novada un visas Latvijas kokapstrādes uzņēmumiem, kas ražo produkciju ar augstu pievienoto vērtību. Ar šādu soli mēs atbalstītu mūsu kokapstrādes uzņēmumus, gan arī Latvijas ekonomiku kopumā, un arī saudzētu mūsu dabas resursus, pielietojot bezatlikumu tehnoloģiju koksnes izmantošanā. Ieguldītie līdzekļi ar peļņu tiktu atgriezti atpakaļ mūsu valstī, kas- savukārt- sekmētu ekonomikas augšupeju. Tiktu arī samazināts gaisa piesārņojums.

Mūsu pilsētas iedzīvotāji to izjustu kā zemāku samaksu par apkuri, kas ir ļoti būtiski ikvienam tukumniekam.

Es ticu, ka pašvaldība var atrast iespēju un līdzekļus šo mērķu īstenošanai, tikai godīgi vajadzētu palūkoties un pajautāt, cik lietderīga un produktīva ir tās darbība, kādas ir pašvaldības prioritātes, nesot atbildību par uzticētām lietām- vai tās ir manas tautas intereses?

Patiesi cienot visus novada iedzīvotājus un domājot par jūsu interesēm, kandidēju LPP/LC Tukuma novada sarakstā.

Būsim vienoti un saņemsim pēc mūsu ticības, jo pļaujas laiks tuvojas.

Komentāri

  1. tagat klausies!lai nebūtu gari jārunā,ir tikai viena problēma-KORUPCIJA,tā irļoti dziļi iesakņojusies,un valstīs,kurās likumdošanas ziņā ar to ir apmēram kārtībā,tāds murgs,ka,piemēram,pensiju var aplikt ar ienākuma nodokli,ir valsts zagļu 4ais piegājiens.beigas būs ļooti sliktas.diemžēl-tāda mēs esam tauta,kas viens par otru vēsturiski nekad nav uztraukušies,un te tev rezultāts.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *