Lai nedabūtu atkal ar grābekli pa pieri

Līdz 12.Saeimas vēlēšanām atlikušas dažas dienas. Iespēja lemt par savu nākotni tiek dota tikai reizi četros gados, tādēļ palaist to garām būtu nepareizi. Palūkojoties, ko rāda socioloģiskās aptaujas, redzams, ka liels ir to skaits, kuri uz Saeimas vēlēšanām neies, bet netrūkst arī tādu, kuri vēl nav izlēmuši, par ko atdot savu balsi. Saprotams, ka cilvēkiem visai grūti izlemt, kuram politiskajam spēkam dot priekšroku, lai nesanāktu uzkāpt uz tiem pašiem grābekļiem. Šobrīd galvenais ir – Latvijai beidzot jāmainās, politiskajiem lēmumiem jāpārstāj būt izdevīgiem tikai kādas nelielas grupas interesēm, bet jāstrādā tautas labā, lai tā varētu dzīvot cilvēka cienīgu dzīvi.
Manuprāt, būtiskākais, par ko šobrīd jāpadomā tiem cilvēkiem, kuri dēļ neticības pozitīviem uzlabojumiem nevēlas iet uz vēlēšanām vai vēl īsti nezina, par ko atdot savu pilsoņa balsi – vai viņi ir apmierināti ar to, kā šobrīd dzīvo. Domāju, ka daudzi teiks – apnikusi valdības nevēlēšanās rēķināties ar parasto cilvēku interesēm un Latvijā īstenotā politika, kas vērsta uz aklu paklaušanos Eiropas diktētajiem notikumiem un kas novedusi pie bankrotā iedzītiem uzņēmumiem, bezdarba, zemām algām, niecīgām pensijām un neticības nākotnei. Ja Latviju ik dienas pamet gandrīz 40 cilvēku, kuri dodas piespiedu migrācijā uz citām valstīm, meklējot darbu un iztikšanu savai ģimenei, skaidrs, ka kaut kas nav kārtībā. Valsts kļuvusi par grimstošu kuģi, kurā aizlāpīt sūci būs ļoti grūti, taču tas ir jādara, un to var izdarīt tikai tad, ja Saeimas deputāti domās par Latvijas attīstību, nevis uzvedīsies kā manekeni, kuri vajadzīgā brīdī pacels rociņas, lai nobalsotu par kārtējo nepārdomāto lēmumu. To, ka tā tas ir bijis pēdējo gadu laikā, skaidri norāda gan mikrouzņēmumu nodokļa negaidītā palielināšana (daudzi no tiem pēc nodokļa likmes palielināšanas būs spiesti bankrotēt), kavēšanās ar darbaspēka nodokļa samazināšanu un minimālās algas un pensiju paaugstināšanu un vēl daudz kas cits. Tādēļ valstī nepieciešams kurss, kurā tiks ņemts vērā – cilvēki dzīvo uz nabadzības sliekšņa un viņiem steidzami nepieciešama palīdzība. Ir politiskie spēki, kuri vēl nav bijuši pie varas, bet kuru programmā iekļautas svarīgas un īstenojamas lietas, kas vērstas tieši uz iedzīvotāju dzīves līmeņa uzlabošanu, atliek vienīgi, lai vēlētāji pasaka «jā» to īstenošanai.
Ne mazāk būtiska lieta, izdarot izvēli, ir – kandidātu izvērtējums. Partiju sarakstos ir arī daudz tukumnieku, un, protams, novada iedzīvotāji tieši viņus vēlas redzēt Saeimas deputātu krēslos. Tas arī būtu labi, jo beidzot kāds spēs parūpēties par Tukuma novada iedzīvotāju interešu aizstāvību. Taču ikvienam vēlētajam, dodoties pie urnām un izdarot savu izvēli, vispirms vajadzētu izanalizēt katra kandidāta darbus, nevis paļauties tikai uz viņa solījumiem. Atcerēsimies, ka vēlētājs ir tas, kas var sodīt politiķi par sliktu darbu, neievēlēto viņu atkārtoti, vai, tieši pretēji, uzteikt darbu, dodot uzticības mandātu uz nākamajiem četriem gadiem.
Lai arī par ko izlemtu balsot, gribētu tukumniekus aicināt sestdien, 4.oktobrī, nepalikt mājās, bet doties uz vēlēšanām, lai pateiktu skaidru «jā» pozitīvām izmaiņām. Kā teica Rainis – Ikvienam rokas ir jāpieliek, lai lielais darbs uz priekšu tiek!

Mareks Žizņevskis,
Tukuma uzņēmējs, sociāldemokrātiskās partijas «Saskaņa» Tukuma nodaļas vadītājs

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *