Engures novada jaunieši satiekas gadskārtējā deju nometnē „DIM”

Jau otro gadu pēc kārtas deju studija „Alegorija” un biedrība „Zelta soļi” rīko nometni „Deja, Iedvesma un Mēs” jeb „DIM” – ne tikai dejotājiem.
Deju studija „Alegorija” ir aktīvu un inovatīvu jauniešu kolektīvs, kuri ar savu vadītāju Ilvu Jirgensoni priekšgalā katru gadu strādā pie jauniem projektiem un piedalās dažādos mūsdienu deju konkursos. Tā kā jau pagājušo gadu veiksmīgi tikai noorganizēta „Alegorijas” pirmā vasaras nometne trīs dienu garumā, tad šogad deju studijas vadības mērķis bija radīt divreiz ilgāku un divreiz sirsnīgāku deju nometni bērniem un jauniešiem. Un tā šovasar no 10. līdz 15. augustam viesu namā „Kalna Žagari” un Šlokenbekas muižā jau otro gadu pēc kārtas norisinājās nometne „Deja, Iedvesma un Mēs” jeb „DIM”.
Uz nometni tika gaidīti bērni un jaunieši no 7 līdz 25 gadiem gan ar iepriekšēju dejas pieredzi, gan bez tās. Par dalībnieku labsajūtu gādāja lieliska audzinātāju komanda: pašas organizatores Ilva Jirgensone un Katerina Stefanovska, Milzkalnes Tautas nama vadītāja Ilze Vekšina, „Alegorijas” dejotāja Kristiāna Bērziņa, karatē treneris Aleksejs Fjodorovs un pašu „Alegorijas” dejotāju aktīvā mamma Olga Volkova.
Nometnes atbildīgās personas Katerina un Ilva rūpējās par to, lai arī šogad dalībnieki iegūtu pieredzi trenējoties pie dažādiem Latvijā un Eiropā atpazīstamiem un profesionāliem treneriem. Fiziskās nodarbības papildināja dalībnieku sadraudzības spēles, atrakcijas, radošās nodarbības un Latvijas Nacionālās Operas apmeklējums.
Deju nodarbībās ar dalībniekiem strādāja dažādu deju stilu pārstāvji, piemēram, afrodeju mācīja Jeļenas Jekimova (deju skolas „Dzirnas” pasniedzēja, pamatsastāva dejotāja), zumbu pasniedza Amanda Šteina (sporta klubs „Centrs”), Hip-Hopu pasniedza Kaspars Meilands (deju studija „JVClub”), ar laikmetīgo deju iepazīstināja Virma Jankovska („Glamurous Dance Club”). Arī pati Ilvai Jirgensone dalībniekiem mācīja sevis radītās horeogrāfijas. Gatavojoties 2015.gada XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku Mūsdienu deju lielkoncertam, deju studija „Alegorija” uz nometni aicināja Edīti Ābeltiņu (deju studija „Buras”) un Anniku Andersoni (deju studija „Benefice”), kuras dalībniekiem mācīja dejas no svētku repertuāra.
Deju nodarbības papildināja fiziskās sagatavotības nodarbības ar karatē pamatelementu apgūšanu kopā ar vienu no nometnes audzinātājiem Alekseju Fjodorovu, bet radošās nodarbības, kurās dalībnieki pagatavoja fotorāmīšus un laternas, vadīja Evija Ķirķe (Tukuma Mākslas skolas direktore). Dalībniekiem bija iespēja apgūt arī aktiermeistarību un improvizāciju kopā ar Krišjāni Elviku, un kopā ar frizieri Madaru Tupleju (salons „PaulaK”) sagatavoties profesionālai fotosesijai ar Natāliju Petruhinu („Nata Photo” studija). Organizatoru sagādātais pārsteigums dalībniekiem pēdējā nometnes vakarā bija ballīte „Baboon Bar” telpās ar skaļu mūziku, gaismām un dejām. Nometne noslēdzās ar kopīgu brauciens uz baletu „Gulbju ezers” Latvijas Nacionālajā Operā.
Visas nometnes aktivitātes tika iemūžinātas DVD filmiņā, kuru interesentiem būs iespējams apskatīt „Alegorijas” interneta lapā – http://www.draugiem.lv/alegorija/.
Mēs, Ilva un Katerīna, sakām lielu paldies visiem nometnes palīgiem – Ilzei, Aleksejam, Kristiānai, Olgai, Kristīnei K.! Vislielāko paldies jāsaka Engures novada domei un apdrošināšanas uzņēmumam „BTA” par finansiālo atbalstu, lai nometne dalībniekiem neizmaksātu dārgi. Liels paldies „Mana Aptieka” par nepieciešamajiem līdzekļiem traumu gadījumos, saimniecības preču veikalam „Veiksme” par materiāliem radošajām darbnīcām, SIA „Puratos” par gardajiem dzērieniem un „Baboon Bar” par lielisko ballīti! Paldies frizierei Madarai, un fotogrāfei Madarai!
Liels paldies viesu nama „Kalna Žagari” saimniecei Rutai, ēdināšanas uzņēmumam “Runcis & Co”, visiem pedagogiem, un mīļš paldies nometnes dalībniekiem un viņu vecākiem, kuri uzticēja mums savus bērnus!
Nākamais deju studijas „Alegorija” projekts ir dalība Pasaules šovu deju čempionātā Prāgā Čehijā. Turiet par mums īkšķus!
Deju studija „Alegorija” aicina dejotgribētājus pieteikties jaunajai deju sezonai! Pirmā nodarbība 10.septembrī (info un pieteikšanās, zvanot uz mob.tel. 26725016 Katerina).
Katerina Stefanovska
Ilva Jirgensone

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *