Dzērājs aizdedzina automašīnu.

Atklātībā nākušas jaunas ziņas par slaveno Kandavas varoni – dedzinātāju, kurš 21.12.2016 atrodoties auto bagāžniekā Kandavas centrā aizdedzināja braucošu automašīnu un tajā esošos pasažierus, kā pats dedzinātājs apgalvo, lai it kā izbēgtu no laupītājiem. Ugunsgrēkā cietušie un arī pats dedzinātājs uzreiz pēc notikušā tika nogādāti Rīgas apdegumu centrā, kur varonīgajam dedzinātājam tika konstatēts asinīs etanols 1,89 promiles. Tā tad, kas tad īsti ir etanols? Etanols ir alkoholisko dzērienu galvenā sastāvdaļa. Etanols nomāc centrālo nervu sistēmu, tam ir būtiska neirotoksiska psihoaktīva ietekme. Tā kā etanols spēj mainīt cilvēka apziņu, tas tiek uzskatīts par psihotropo vielu. Var rasties arī trauksmainība, veģetatīvā disfunkcija, krampji un halucinācijas. Delīrijs ir raksturīgs cilvēkiem ar ilgu dzeršanas vēsturi. 1,3 – 2,6 promiles: Pilnībā zaudē spēju ātri un adekvāti domāt, izteikta pašpaļāvība, tiek zaudēta spēja koncentrēties, nespēja orientēties, pasliktinās smadzeņu darbība, pasliktinās atmiņa, runa kļūst neskaidra, skatiens aizmiglojas, kustības kļūst lempīgas, kā arī zūd kontrole pār savu uzvedību, straujas garastāvokļu maiņas, kustības traucējumi, izteikta eiforijas sajūta, spēju pārvērtēšana, nespēja novērtēt situāciju, cilvēks sāk kļūt vieglprātīgāks, iesārtušu sejas ādu, cilvēks jau vairs nedomā par sekām, pieņem nepareizus lēmumus, pie lielākām devām etanols darbojas nomācoši uz centrālo nervu sistēmu, zūd sāpju izjūta, rodas miegainība, utt. Un tad mēs brīnamies, kā cilvēks var aizmirst, ka kabatā viņam ir telefons, un zvana vietā ņem aplej ar benzīnu un aizdedzina dzīvus cilvēkus.

https://www.youtube.com/watch?v=QwKBQpXlSKg

Komentāri

  1. Pats dedzinātājs stāsta, ka esot lietojis alkoholu iepriekšējā vakarā un nedaudz no rīta. Tas protams ir tikai viņa teiktais, jo liecinieki norāda pavisam ko citu, proti, ka viņš neilgi pirms dedzināšanas piebeidza savu 2litrīgo alu. Tātad ETANOLS asinīs 1,89‰ (materiāls paņemts 21.12.2016. 2 stundas pēc krimināla), zinot dedzinātāja svaru ap 70kg., izmantojot alkohola promiļu kalkulatora palīdzību aprēķinam, ka pirms 2 stundām, dedzināšanas brīdi dedzinātājs atradies smagā alkohola reibuma pakāpē, ETANOLS (alkohols) asinīs bija ap 2,6‰.

  2. Tā jau viņš ir strādīgs, prot malku saskaldīt un strēķīti glīti sakrāmēt, tikai nedaudz darbiņam traucē alutiņš vecais brālis ar kuru patīk draudzēties, arī epilepsijas lēkmes pārāk bieži pēdējā laikā neliek mieru. Bet tā visā visumā adekvāts cilvēks, kad skaidrā. Nu lielīties un pasakas stāstīt arī patīk. 🙂

  3. Šodien cietušie saņēma lēmumu par kriminālprocesa izbeigšanu, … nav noziedzīga nodarījuma pazīmes, jo vienīgais nodoms bija aizdedzināt automašīnu lai glābtu savu veselību un dzīvību no, pret viņu vērsto vardarbību, proti, no tās izkļūt, nevis tīši bojāt svešas personu mantu vispārbīstamā veidā, kā arī nodarīt miesas bojājumus, līdz ar to kriminālproces izbeidzams noziedzīga nodarījuma sastāva trūkuma dēļ. Procesa virzītājai Maijai Tesļukai bija nepieciešami 8 mēneši lai nonāktu līdz šādam secinājumam?! Kur palika alkohola reibuma stāvoklis, telefons ar zelta zivtiņu, pašaizsardzības tiesiskuma pārkāpšana, utt.?

    1. Vot Ķuža laikā Tukumā bija kārtība. Reāls vecis, īsts sava darba fanāts un profesionālis arī prasības no padotajiem bija augstas, visu cieņu Ķuža kungam. Savukārt šitas radinieks …, deguns gaisā – man maģistra grāds, savācis padotos absolūtas nulles, ne tur loģikas, ne objektivitātes, viena tante teica otra dzirdēja, tas man patīk – jāattaisno, tas nepatīk – jāiesēdina. Nožēlojami.
      Vai pirms attaisnojošā lēmuma pieņemšanas Tesļuka noskaidroja, kāpēc Artītis ( tā Tesļuka mīļi sauc Ernestsonu) sēžot auto bagāžniekā savā mobilajā telefonā neuzspieda 110, vai 112, kaut vai 02? Pieņemsim Artītis bija norijis mēli un nevarēja nobļauties: “Mani nolaupīja, palīgā!”, tad vismaz būtu uzspiedis policijas tel. numuru un piezvanījis, policija 100% visus zvanus ieraksta un policijas dežurants nekad pirmais trubu nenomet, viņš cītīgi klausās klausulē, kas notiek apkārt, sajūtot ko nelāgu sāktu operatīvi rīkoties – noteiktu telefona atrašanās vietu utt.. Pa ceļam uz policiju (labi,labi, veda nogalināt) auto bija apstājies vairākās publiskās vietās – pie Statoila, Viršiem un Maximas, kāpēc tad viņš nemēgināja pievērst sabiedrības uzmanību, ne tik vispārbīstamā veidā, kaut vai vienkārši izsitot automašīnai logu? Kāpēc Artītis neieminējās pat pusplēstu vārdu par to, ka viņam viss apnicis un grib iet uz mājām, piemēram būtu pateicis:”Karoče veči nav ko čakarēt smadzenes laidiet vaļā, pretējā gadījumā būs lielas nepatikšanas!”? Iespējams, ka laupītāji (kuri ir bērnības draugi un darba kolēģi) būtu arī palaiduši. Kāpēc Tesļuka cenšas noslēpt faktu, ka Artītis bija pamatīgā alkohola reibuma stāvoklī, ko pierāda izziņa no Rīgas apdeguma centra? Kāpēc Tesļuka klusē un nav nekur piefiksējusi faktu, ka Artītim līdz pat dedzināšanas brīdim kabatā bija darba kārtībā esoš telefons? Kāpēc Tesļuka izliekas nekā nezinot par Artīša izteiktiem draudiem dedzināšanā cietušajam, ja neturēs muti – ielauzīs ribas, un ar draugu (brāļu Līkumu) palīdzību draudēja nošaut cietušā sievu un bērnus? Vai tiešām Tesļuka tic, ka Artītim, it kā lai glābtu savu dzīvību nebija cita varianta kā savas ilgstošās draudzenes (draudzējas vien nieka 17 gadus) māsas dēlam iešļakstīt sejā benzīnu un aizdedzināt? Vai Tesļuka ir norīkojusi ekspertīzi uz psihisko pārbaudi hroniskajam dzērājam Artītim?

  4. Cik nesmuka smaka nāk no visiem 4 pirmajiem komentāriem. Izsenis zināms, ka skaļa bļaušana nelīdzēs izbēgt no pelnītā soda…

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *