Redakcijā sen nebijām uzņēmuši tik aktīvus un ar pozitīvu degsmi pārņemtus cilvēkus kā Jakubu Vožņaku un Milēnu Sakoviču

Poļu draugi aicina viesos Tukuma mūziķus, motobraucējus un ēdiena gatavotājus

Marta sākumā Tukumā viesojās Milēna Sakoviča (Milena Sakowicz) un Jakubs Vožņaks (Jakub Woźniak) no Polijas pilsētas Slupskas (Słupsk). Milēna un Jakubs ieradušies, lai aicinātu dalībpilsētu pārstāvjus viesos uz Šarlotes ieleju (Charlotta Valley) no 10. līdz 14. jūnijam, kad tur notiks 73. Baltijas Pilsētu savienības valdes tikšanās.

Marta sākumā Tukumā viesojās Milēna Sakoviča (Milena Sakowicz) un Jakubs Vožņaks (Jakub Woźniak) no Polijas pilsētas Slupskas (Słupsk). Slupska tāpat kā Tukums ir viena no Baltijas pilsētu savienības (Union of the Baltic Cities) dalībniecēm. Pavisam savienība apvieno 106 pilsētas no 10 Baltijas jūras reģiona valstīm. Tā dibināta 1991. gadā Gdaņskā. Dalībpilsētu vidū no Latvijas līdzās Tukumam vēl ir Cēsis, Jēkabpils, Jelgava, Jūrmala, Liepāja un Rīga.

Milēna un Jakubs ieradušies, lai aicinātu dalībpilsētu pārstāvjus viesos uz Šarlotes ieleju (Charlotta Valley) no 10. līdz 14. jūnijam, kad tur notiks 73. Baltijas pilsētu savienības valdes tikšanās. Uz tikšanos tiek uzaicināti visu pilsētu mēri (tostarp personīgi tika uzaicināts arī mūsu priekšsēdētājs Ēriks Lukmans), kā arī viņu pavadošās delegācijas. Turklāt šī notikuma ietvaros norisināsies Eiropas bārbekjū čempionāts un Polijas enduro čempionāts, uz kuriem laipni aicināti visi interesenti.

Milēna:

– Pirms viesošanās redakcijā, tikāmies ar jūsu pilsētas mēru Ēriku Lukmanu, lai viņu aicinātu uz Poliju uz mūsu valdes svinīgo tikšanos ar pārējiem savienības pilsētu vadītājiem. Mūsu nākamais mērķis ir aicināt restorānu, kafejnīcu īpašniekus, pavārus un studentus pieteikties un piedalīties bārbekjū čempionātā. Sacensības notiek divās daļās – profesionāļiem un amatieriem. Profesionāļu grupā startēs restorānu īpašnieki, menedžeri, pavāri, bet amatieros – studenti. Piemēram, vienai pilsētai uz čempionātu jāsagatavo komanda sešu cilvēku sastāvā kā profu, tā amatieru grupā. Jaunajiem pavāriem tā būtu lieliska iespēja sevi parādīt.

Tālāk lasiet laikraksta ceturtdienas, 19. marta, numurā ŠEIT!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *