2013. gada enduro sezonas kopvērtējumā novadnieki izcīna visa kaluma medaļas

Kā jau katru gadu ierasts, arī pagājušā gada nogalē notika atskatīšanās uz aizvadīto motosporta sezonu un sezonas kopvērtējuma veiksmīgāko, spēcīgāko, ātrāko un populārāko enduro sportistu apbalvošana.

Kā jau katru gadu ierasts, arī pagājušā gada nogalē notika atskatīšanās uz aizvadīto motosporta sezonu un sezonas kopvērtējuma veiksmīgāko, spēcīgāko, ātrāko un populārāko enduro sportistu apbalvošana. Un arī šoreiz varam lepoties tieši ar mūsu sportistu lieliskajiem panākumiem un augstajām izcīnītajām vietām.

Svinīgā pasākumā Latvijas Motosporta federācijas Enduro komisija apbalvoja pirmo trīs vietu ieguvējus Latvijas un Baltijas čempionātā un Kausa izcīņā enduro un Cross Country, Latvijas čempionātā «Piedzīvojumu enduro» un LaMSF Kausa izcīņā enduro sprintā. Piemiņas kausi un medaļas tika pasniegtas gan individuālajā vērtējumā, gan klubu komandu ieskaitē. Īpašs paldies tika teikts arī sacensību organizatoriem un tiesnešiem par ieguldīto darbu un enduro sporta atbalstu Latvijā visas sezonas garumā. Arī šoreiz paldies tika teikts ilggadējiem Cross Country sacensību organizatoriem Arvim Bumbieram un Vilnim Jenčam. Īpaši tika sveikti 2013. gada organizatoru saimes jaunpienācēji – Evarsonu ģimene, kas aizvadītajā sezonā Kandavas novada Zantē noorganizēja divu dienu enduro svētkus ar Latvijas čempionāta piedzīvojumu enduro posmu un jaunizveidotām sacensībām – «Enduro elementu kausu». Kā pastāstīja Raitis Evarsons, 2014. gadā Zantes pagastu sagaida vēl lielāki motosporta dzīves satricinājumi, jo jau šobrīd zināms, ka 2. augustā tur notiks Latvijas čempionāta piedzīvojumu enduro 2. posms, 3. augustā Zantes Enduro elementu kauss, bet 16. un 17. augustā Latvijas, Lietuvas un Baltijas čempionāta enduro posms. Laipni aicināti visi motosporta interesenti un līdzjutēji augustā ciemoties Zantes pagastā!

Tukumu pārstāvošajiem enduro sportistiem 2013. gada sezona bijusi veiksmīga un sezonas kopvērtējumā izcīnītas augstākās pjedestāla vietas visās enduro disciplīnās!

Zelta medaļas šoreiz diviem sportistiem – Raitim Evarsonam par izcīnīto 1. vietu Latvijas čempionātā enduro Veterānu klasē un Kasparam Gribustam par izcīnīto 1. vietu Baltijas čempionātā Cross Country «Kvadru ATV» virs 750cc klasē. R. Evarsonam Veterānu klasē izdevies savākt pilnu medaļu komplektu – 1. vieta Latvijas čempionātā enduro, 2. vieta Latvijas čempionātā Cross Country, 3. vieta Baltijas čempionātā Cross Country un 4. vieta Baltijas čempionātā enduro.

Sudraba medaļas saņēma trīs sportisti – Arvis Bumbiers par 2. vietu Senioru klasē Latvijas un Baltijas čempionātā Cross Country, K. Gribusts par 2. vietu Latvijas čempionātā Cross Country «Kvadri ATV virs 750cc» klasē un Kārlis Soika par izcīnīto 2. vietu Baltijas čempionātā Cross Country «Kvadri ATV virs 750cc» klasē. Soikam tika pasniegta arī bronzas medaļa par 3. vietu Latvijas čempionātā Cross Country Kvadri ATV virs 750cc klasē.

Veselas divas bronzas medaļas saņēma sportists, kurš pēc smagas traumas un ilga pārtraukuma tomēr atgriezies motosportā – Raitis Penkevics – par izcīnīto 3. vietu Latvijas čempionāta un 3. vietu Baltijas čempionāta enduro ieskaitē Kvadru klasē. Bronza pagājušajā sezonā arī Kristianam Evarsonam «E2» klasē Latvijas čempionāta Cross Country ieskaitē.

***

Sportisti saka lielu paldies visiem saviem līdzjutējiem un atbalstītājiem, kas turējuši īkšķus par sportistu panākumiem visas sezonas garumā. Kā arī visi sportisti jau šobrīd nopietni gatavojas jaunajai sezonai, lai sasniegtu vēl augstākas vietas un parādītu vēl labākus rezultātus motosporta trasēs.

Jaunās sezonas enduro sacensību kalendārs apskatāms mājas lapā: www.endurosports.lv.

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *