Kristiāna Šteinfelde no Kandavas – labākā jaunā pavāre /FOTO/

Nacionālajā jauno profesionāļu meistarības konkursā noskaidroti Latvijas labākie jaunie pavāri un viesmīļi. Un par labāko jauno pavāru visaugstāko vērtējumu ieguva Kristiāna Šteinfelde no Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma.

Nacionālajā jauno profesionāļu meistarības konkursā noskaidroti Latvijas labākie jaunie pavāri un viesmīļi. Un par labāko jauno pavāru visaugstāko vērtējumu ieguva Kristiāna Šteinfelde no Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma.

Pavāru uzdevums bija sešu stundu laikā pagatavot trīs veidu (veģetārā, gaļas un zivju) pirkstēdienu uzkodas, no katra veida pa sešām uzkodām, sešas porcijas silto pamatēdienu no cūkas pavēderes, dārzeņiem un griķiem, ar bešamelmērci, kā arī pagatavot konditorejas izstrādājumu un sešas porcijas deserta «Rupjmaizes kārtojums» brīvi izvēlētā veidā. Jaunos profesionāļus vērtēja labākie aroda speciālisti. Konkursa žūrijas locekļi pavāra profesijā: kandavnieks Raimonds Zommers – SIA «Entresol» valdes loceklis, šefpavārs; Svetlana Rižkova – biedrības «Pavāru klubs» prezidente; Ina Poliščenko – restorāna «Trīs» pavāre; Viesturs Lasmanis – SIA «Entresol» pavārs; Māris Astičs – RSS valdes loceklis, šefpavārs.

Nacionālo profesionālās meistarības konkursu VIAA rīkoja, lai sekmētu profesionālās izglītības attīstību, popularizētu pavāra un viesmīļa profesijas, kā arī veicinātu sadarbību starp darba devējiem un izglītības iestādēm.

 

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *