Agita Puķīte

Tukuma pārtikas ražotāji piedāvā jaunumus – vīnu, saldējumu, alu

4. aprīlī Tukuma novada domes Vitrāžu zālē ar savu produkciju iepazīstināja Tukuma novada pārtikas ražotāji. Viņos klausījās un produkciju degustēja novada uzņēmēji – kafejnīcu, veikalu, viesu māju īpašnieki.

4. aprīlī Tukuma novada domes Vitrāžu zālē ar savu produkciju iepazīstināja Tukuma novada pārtikas ražotāji. Viņos klausījās un produkciju degustēja novada uzņēmēji – kafejnīcu, veikalu, viesu māju īpašnieki. Tikšanās iniciatores – Ingrīda Smuškova un Liene Ratniece no Tukuma Tūrisma informācijas centra.

Saldējuma uzņēmums «TU FOOD» mājo kādreizējā gaļas kombināta telpās, kur izveidots jauns ražošanas korpuss. Sākoties saldējuma sezonai, produkcija būs pieejama vietējos veikalos, bet jau no nākamās nedēļas testa režīmā «TU» saldējumus un smūtijus pārdos arī uzņēmuma ražotnē Tukumā, Raudas ielā 30A, kur būs neliels veikaliņš.

A/s «Jaunpils pienotava» ir simtprocentīgi Latvijas zemniekiem – kooperatīvam «Piena ceļš» – piederošs uzņēmums. Pēdējais no siera veidiem, kas sākts ražot, ir mocarellas siers. Krējumu pārdod arī lielajos iepakojumos – uzņēmumiem, taču biezpiena šobrīd pietrūkst, tāpēc sākti būvniecības darbi, lai paplašinātos un palielinātu jaudas. Tirdzniecības vietas ir gan Jaunpilī, gan Tukumā, Lauku ielā 28, un šobrīd tiek meklētas telpas Rīgā.

A/s «Tukuma piens» iepazīstināja ar «Baltais» proteīna pienu un jogurta dzērienu enerģijai, vielmaiņai un spēkam, saldā krējuma jogurtus ar šokolādes gabaliņiem, «Baltā» kefīru ar smiltsērkšķiem un mellenēm, kā arī biezpiena sieriņus ar Rāmkalnu dzērveņu un melleņu sukādēm.

SIA «Jaunpils alus» testa režīmā gatavotais alus tirgū ienāks maijā. Iedomātā alus krāsa ir tāda pa vidu un 5,2% stiprumā. Tā gatavošanā izmanto Vācijā un Anglijā ražotu mieža iesalu un testē arī Staļģenē ražoto, kur iesalā tiek pārstrādāti Jaunpils lielākā lauksaimnieka Gunvalda Sproģa laukos nokultie graudi.

SIA «Abavas vīni» piedāvā sidru, vīnu, dzirkstvīnu, destilātus no Latvijas augiem un ogām, kā arī koorporatīvās dāvanas. Vīna darītava aicina interesentus uz degustācijām Slampes «Kalejkrāmos», kur maijā plānots atvērt degustācijas zāli.

SIA «Valgumu Mežvīns» piedāvātie mājas vīni darināti Tukumā, Pumpura ielā 4, no lauku īpašumā Smiltenes pusē izaudzētām un mežos salasītām ogām.

Z/s «Kaspari» (Tumē, Pasta ielā 10) ir bioloģiskas lauksaimniecības saimniecība, kas ražo līdz 1000 litriem gadā vairāk nekā 20 šķirņu vīnus – no pussausa līdz deserta, tostarp arī dzirkstošos – rabarberus un cidonijas.

Vairāk lasiet laikraksta ceturtdienas, 6. aprīļa, numurā ŠEIT!

Komentāri

    1. kāda starpība ,no kā ir vīns? No ogām vai vīnogām,vai āboliem? Ka tik garšīgs!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *