10 000 eiro jauniešu projektiem aktīva dzīvesveida veicināšanai

Nevalstiskās organizācijas, jauniešu interešu centri un mācību iestādes visā Latvijā aicinātas pieteikt savus projektus konkursam «Diena kā piedzīvojums». Konkursa ietvaros, 5 projekti, kas veicina jauniešu iespējas aktīvi un kvalitatīvi pavadīt brīvo laiku, katrs saņems līdz 2000 eiro lielu finansējumu to īstenošanai.

Nevalstiskās organizācijas, jauniešu interešu centri un mācību iestādes visā Latvijā aicinātas pieteikt savus projektus konkursam «Diena kā piedzīvojums». Konkursa ietvaros, 5 projekti, kas veicina jauniešu iespējas aktīvi un kvalitatīvi pavadīt brīvo laiku, katrs saņems līdz 2000 eiro lielu finansējumu to īstenošanai.

Idejas konkursam var pieteikt biedrības, nodibinājumi un pašvaldību iestādes, kuras vēlas īstenot interesantus un vietējai sabiedrībai aktuālus projektus, kas radītu paliekošu vērtību konkrētajā pilsētā vai apkārtnē, vienlaikus veicinot jauniešu fizisko attīstību un aktīvu dzīvesveidu. Projekti var būt saistīti ar sporta laukumu atjaunošanu vai jaunu ierīkošanu, aktīvās atpūtas vietu izveidi, jauniešu centru attīstību, pasākumu rīkošanu vai citām lietderīgām iniciatīvām. Papildus 10 000 eiro lielajam atbalsta fondam banka Citadele piešķirs speciālbalvu projektam, kurā būs visvairāk padomāts par aktīva dzīvesveida iespējām arī jauniešiem ar invaliditāti.

Pieteikumi jāiesniedz līdz 22. aprīlim un katrā reģionā – Kurzemē, Vidzemē, Latgalē, Zemgalē, Rīgā – tiks realizēts viens aktuāls projekts aktīva dzīvesveida veicināšanai jauniešu vidū. No pieteiktajiem projektiem interesantākos un nolikumam atbilstošākos izraudzīsies jauniešu organizācijas «Avantis» direktore Ilona Bičevska, skeitbordists Madars Apse, kā arī «Narvesen» un bankas «Citadele» pārstāvji. Savukārt, lai realizēti tiktu tieši katram reģionam aktuālākie projekti, starp žūrijas izvēlētajiem kandidātiem uzvarētājus noteiks iedzīvotāju balsojums internetā.

“Pirmajā konkursa gadā pārliecinājāmies, ka katrā Latvijas reģionā ir aktīvi jaunieši un organizācijas ar simtiem ideju, kā rūpēties, lai tuvējā apkārtnē ikviens varētu lietderīgi pavadīt brīvo laiku. Tomēr būtiskākais priekšnosacījums šo labo ieceru īstenošanai ir to autoru gatavība cīnīties par savu ideju. Tieši pašu iesaiste projekta aizstāvēšanā un arī īstenošanā sniedz labāko rezultātu. Tāpēc ar projektu konkursu Diena kā piedzīvojums vēlamies iedrošināt jauniešus uzņemties iniciatīvu un aizstāvēt savas labās idejas, gūstot gan neatsveramu pieredzi, gan arī radot paliekošas vērtības savā pilsētā. Tikai kopā mēs varam veidot vidi, kas sniedz pozitīvas alternatīvas brīvā laika pavadīšanai – attīstot, motivējot un iedvesmojot gan pašus, gan apkārtējos,” skaidro Katrīne Judovica, SIA «Narvesen Baltija» valdes priekšsēdētāja.

Pērn konkursā «Diena kā piedzīvojums» par labākajiem jauniešu organizāciju pieteiktajiem projektiem tika atzīta pašapkalpošanās velodarbnīcas atjaunošana Liepājā, skeitparka labiekārtošana Bauskā, jaunu ielu vingrošanas sporta laukumu izveide Ozolainē un Viļakā, kā arī īpaša sporta laukuma izveide suņiem un to īpašniekiem Rīgas dzīvnieku pansijā «Ulubele».

Jauniešu idejas aktīva dzīvesveida veicināšanai var atbalstīt ikviens, ziedojot līdzekļus projektu īstenošanai Narvesen tirdzniecības vietās izvietotajās «Diena kā piedzīvojums» ziedojumu kastītes.

Konkursa «Diena kā piedzīvojums» nolikums un pieteikuma forma pieejama mājas lapā www.narvesen.lv/piedzivojums. Pieci projekti, kas saņems finansējumu to īstenošanai, tiks paziņoti jūnija sākumā.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *