29. Mar, 2024  15:43

26.aprīlī pl.15.00 Tukuma pilsētas Kultūras namā Kristīgā teātra izrāde «Mūsu Ēras sākumā»

Iestudējums “Mūsu ēras sākumā” ir balstīts uz patiesiem notikumiem un ļauj skatītājiem atgriezties 20 gadu simtus senā pagātnē. Darbība notiek Jeruzalemē, kur aptuveni pusotru mēnesi pēc Kristus nāves aizsākās dramatisks Viņa sekotāju darbs, atstājot ilgstošu iespaidu uz visiem tālākajiem notikumiem pasaulē. Kā zināms, it īpaši šis laiks ietekmēja kultūras, mākslas un politikas attīstību Eiropā.

Lai gan notikumi balstīti uz vēsturiskiem faktiem, tie veiksmīgi ietērpti ikdienišķās varoņu sarunās un darbībās, ar mērķi iejusties toreiz dzīvojušo vīru stāstā.. Galvenais varonis Sauls no Tarsas, viena no šī laika pazīstamākajām vēstures personībām, sižeta sākumā ir apdāvināts, jauns cilvēks, spējīgs darboties gandrīz jebkurā jomā. Dzīve solās būt laba…. Taču tieši šajā brīdī tā, pilnīgi negaidot, pārvēršas par īstu drāmu ar dažādiem sarežģījumiem un izteiksmīgu kulmināciju!

Izrāde veidota, iedvesmojoties no “Apustuļu darbu” grāmatas Bībelē, Elenas Vaitas grāmatas “Apustuļu darbi”, filmas “Paul the Apostle” u.c. materiāliem. Uzveduma veidotāji ir dažādu konfesiju jaunieši no sešām Latvijas pilsētām. Viņu dzīves ir dziļi ietekmējis šis stāsts…
Izrādes režisore Inga Priede, horeogrāfs Edgars Šļakota.

Ieejas maksa 3,- EUR

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *