Scanpix

Veikls darbonis savā un pašvaldības kopuzņēmumā slepus ierīko lielu ”zālītes” audzētavu

Engures novada Smārdes pagasta uzņēmējs Sandris Srautiņš ar pašvaldību izveidojis kopuzņēmuma SIA “Smārdes industriālais parks” teritorijā, bet tajā slepus ierīkojis vērienīgu un modernu marihuānas audzētavu, ceturtdien vēsta laikraksts “Latvijas Avīze”.

Engures novada Smārdes pagasta uzņēmējs Sandris Srautiņš ar pašvaldību izveidojis kopuzņēmumu SIA «Smārdes industriālais parks» teritorijā, bet tajā slepus ierīkojis vērienīgu un modernu marihuānas audzētavu, ceturtdien vēsta laikraksts «Latvijas Avīze».

Pret Strautiņu ierosināto lietu par marihuānas ražošanas izveidošanu Tukuma rajona tiesa skatīs augusta beigās. Par šo nodarījumu viņam draud cietumsods līdz pat astoņiem gadiem.

Laikraksts vēsta, ka 400 kvadrātmetru lielo marihuānas ražotni Smārdes pagastā policija atklāja 2013. gada 16. septembrī. Strautiņu arestēja, kādu laiku viņš pavadīja apcietinājumā, tagad brīvībā gaida tiesu. Uzņēmējs no sarunas ar «Latvijas Avīzi» atteicies.

Laikraksts atzīmē, ka Strautiņš ir burātājs, pirms četriem gadiem vairākiem Latvijas plašsaziņas līdzekļiem stāstījis par plāniem būvēt koģenerācijas staciju, lai no šķeldas ražotu elektrību un siltumu. Šie plāni nesāka īstenoties, toties tika izveidota vērienīga un moderni aprīkota marihuānas audzētava bijušā padomju militārā lidlauka teritorijā līdzās Rīgas-Ventspils šosejai netālu no Tukuma un Smārdes pagasta centra.

Engures novada domes priekšsēdētājs Gundars Važa laikrakstam atzinis, ka Strautiņš pēc būtības pierunājis pašvaldību izveidot kopīgu uzņēmumu, lai līdzās dažiem citiem uzņēmumiem bijušajā militārajā bāzē izveidotu kopuzņēmumu ar pašvaldību, kas apsaimniekotu daļu teritorijas un pamestās ēkas.

Katra puse ieguldījusi 200 000 latu. Strautiņš ievilcis elektrību, divām ēkām uzlicis jumtu, noorganizējis apsardzi. Uzradušies arī nomnieki: šķeldinieki, autoserviss, galdnieki, astoņi nomnieki ir joprojām. Važa laikrakstam atzinis, ka viņš kā pašvaldības daļu turētājs uzņēmuma teritoriju apmeklējis reizi mēnesī. Ēku, kurā vēlāk atrada marihuānas ražotni, ievērojis, jo tai bija aizmūrēti logi. Kad prasījis, kas tur notiek, Strautiņš atbildējis, ka tur esot kādiem rīdziniekiem noliktava.

Pašvaldības vadītājs atzinis, ka marihuānas ražotnes ierīkošana notikusi tik slepeni, ka pat sargi neko neesot nojautuši.

Laikraksts vēsta, ka marihuānas ražotne bija nelegāli pieslēgusies elektrības tīklam, par ko atbildīgais tā rajona AS «Sadales tīkls» darbinieks zaudējis darbu, jo elektrības patēriņš bijis tik liels, ka to vajadzēja pamanīt. AS “Sadales tīkls” konkrēto gadījumu laikrakstam atteicies komentēt, jo vēl notiekot izmeklēšana.

 

 

 

 

Komentāri

  1. Labāk šādus rakstus nepublicēt vienkārši kauns lasīt, pašvaldība iegulda 200000tūkstošus, bet tēlo nezinīšus-neko nezin. Kā kaut kas tāds var notikt.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *