Agita Puķīte, Jānis Vītols

Tukuma luterāņu baznīcai 330. dzimšanas diena /FOTO/

Aizvadītajā svētdienā, 11. jūnijā, Trīsvienības dienā, Tukuma luterāņu draudze svinēja 450., savukārt pati baznīca – 330. dzimšanas dienu.

Svētku dievkalpojumu vadīja Liepājas diecēzes bīskaps Hanss Martins Jensons un Kandavas iecirkņa prāvests, Tukuma luterāņu draudzes mācītājs Mārcis Zeiferts. Koncertā dziedāja bērnudārza «Karlsons» grupiņas «Gaismiņas» bērni un spēlēja klarnetists Normunds Krūmiņš un ērģelniece Inga Auziņa.

Jau no agra rīta Tukuma mākslas skolas skolēni Katrīna Dišlere, Līga Kreicberga, Estere Blumberga, Sonora Rasa, Elīza Dūša un Annika Maria Bondere piedalījās akcijā «Uzzīmē savu baznīcu». Pēc akcijas šie darbi tika uzdāvināti baznīcai.

Pēc dievkalpojuma sarīkojums turpinājās Tukuma kultūras namā – ar apsveikumiem, diskusijām. Svētku diena noslēdzās ar koru sadziedāšanos baznīcā. Kad koru dziesmas bija izdziedātas, tika atklāts baznīcas torņa atjaunotais pulkstenis un apgaismojums, par ko tukumnieki priecājās jau vairākas dienas, uzskatot, ka jaunā laika skaitīšana Tukumā ir sākusies…

Vairāk lasiet laikraksta otrdienas, 13. jūnija, numurā ŠEIT!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *