Andrejs Zavadskis

Zaļās možuma un spēka receptes

Tuvojoties pavasarim, krāšņas un sulīgas krāsas vēlamies redzēt ne tkai apģērbā, bet arī uz pusdienu šķīvja. Tāpēc veselīgas ēšanas kustības «Aikāgaršo» šefpavārs Normunds Baranovskis piedāvā trīs “zaļās” receptes, kas ikvienam sniegs spēku, enerģiju un mundrumu.

Tuvojoties pavasarim, krāšņas un sulīgas krāsas vēlamies redzēt ne tkai apģērbā, bet arī uz pusdienu šķīvja. Tāpēc veselīgas ēšanas kustības «Aikāgaršo» šefpavārs Normunds Baranovskis piedāvā trīs “zaļās” receptes, kas ikvienam sniegs spēku, enerģiju un mundrumu.

SVAIGIE SPARĢEĻU SALĀTI

Pagatavošanas laiks: 15 minūtes

Porcija: 2 cilvēkiem

Nepieciešams:

Sparģeļi – 1 bunte

Zaļās pākšu pupiņas – 1 sauja

Šalotes sīpols – 1 gab.

Pistāciju rieksti – 1 sauja

Sukādes pēc izvēles – 1 sauja

Olīveļļa – 3 ēdamk.

Aveņu etiķis – 1 ēdamk.

Medus – 1 tējk.

Svaiga piparmētra – neliela saujiņa

Pagatavošana:

1. Katliņā uzvāri ūdeni, pievieno šķipsniņu sāls un tējkaroti olīveļļas;

2. Nomizo un liec vārīties sparģeļus, pākšu pupiņas, vāri 3 minūtes;

3. Pagatavo mērci – sagriez sīpolus, sakapā piparmētru, pievieno etiķi, medu un olīveļļu;

4. Kārto uz šķīvja sparģeļus, pākšu pupiņas un pārlej ar mērci;

5. Pa virsu kaisi riekstus un sukādes.

«Aikāgaršo» padoms! Zaļos sparģeļus vāri ne ilgāk par 3 minūtēm, savukārt baltos – 4 minūtēm, tad tie nezaudēs savu patīkamo kraukšķīgumu.

PAVASARA SVAIGUMS AR MOCARELLU

Pagatavošana laiks: 5 minūtes

Porcija: 2 cilvēkiem

Nepieciešams:

Smalklapu jauktie salāti – 6 g

Kreses (pēc izvēles) – 2 saujas

Zaļie zirnīši – 2 saujas

Kivi – 1 gab.

Garais gurķis – ¼ gab.

Mocarella bumbiņas – 1 paciņa

Mērcei

Laims – 1 gab.

Melnais balzamiko – 2 ēdamk.

Brūnais cukurs – 1 ēdamk.

Olīveļļa – 3 ēdamk.

Pagatavošana:

1. Sajauc smalklapu salātus ar svaigi grieztām kresēm, kārto uz šķīvjiem. Pārber ar sauju zaļo zirnīšu, smalki grieztu gurķi un kivi;

2. Salātiem pa vidu liec mocarella siera bumbas;

3. Gatavo mērci – izspied laima sulu, pievieno brūno cukuru, balzamiko un eļļu, lej pāri salātiem

Aikāgaršo padoms! Pagatavo arī gardu gurķu ūdeni! Tīrā, dzeramā ūdenī liec pāris gurķu šķēles, pievieno nedaudz laima sulu, kā arī saspiestas piparmētru lapiņas.

AVOKADO UN BUMBIERU KŪKA

Pagatavošana laiks: 15 minūtes + 2 stundas saldētavā

Porcija: 8 cilvēkiem

Nepieciešams:

Biskvītam

Lobītas ķirbju sēklas – 50 g

Zaļās pistācijas – 50 g

Indijas rieksti – 100 g

Dzeltenās rozīnes – 200 g

Krēmam un kūkai

Kivi – 4 gab.

Avokado – 4 gab.

Bumbieri – 4 gab.

Medus – 2 ēdamk.

Laims – 1 gab.

Dekoram

Svaigas vai saldētas ogas pēc izvēles – 250 g

Pagatavošana:

1. Gatavo biskvītu – sablenderē vai samal riekstus, ķirbju sēklas, pievieno rozīnes, turpini malt līdz izveidojās ķepīga masa;

2. Ņem tortes formu 22 cm diametrā un ieklāj cepamo papīru;

3. Liec sablenderēto masu veidnē, veido kūkas pamatu;

4. Notīri kivi un sagriez plānās šķēlītēs, kārto pa virsu biskvītam;

5. Gatavo krēmu – notīri bumbierus un avokado, sablenderē ar medu un laima sulu;

6. Lej kūkas formā un liec saldētavā uz 2 stundām, lai krēms atdziest un kļūst līdzīgs saldējumam;

7. Kūku pasniedz ar svaigām vai saldētām ogām.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *