Vista uz irbuļiem

(4 personām)

Koka irbuļiem jābūt ne pārāk lieliem. 500 g vistas gaļas bez kauliem (var būt krūtiņa vai kājas), 1 tējkarote svaigi rīvēta ingvera, 2 ēdamkarotes citrona sulas, 3 ēdamkarotes sojas mērces, 2 ēdamkarotes medus, 1 ēdamkarote zemesriekstu sviesta, 1/2 l ūdens, mazliet Tabasco mērces.

Vistas gaļu sagriež mazos gabaliņos un liek uz koka irbuļiem (irbuļa spicajam galam jābūt nosegtam ar gaļu, lai nesavainotu lūpas). Jācenšas gaļu likt irbuļa augšdaļā, lai to ir ērti paņemt un ēst. Katliņā vai seklā pannā ielej sojas mērci, Tabassco, ingveru, citrona sulu, medu, zemesriekstu sviestu un ūdeni. To visu uzvāra un turpina vārīt uz mazas liesmiņas 5 minūtes. Saliek irbuļus ar visu gaļu pannā un pārlej ar sagatavoto marinādi. Cep 8-10 minūtes bieži grozot. Kad gaļa ir gatava, nokāš marinādi un novāra to līdz sīrupveida konsistencei un vēlāk pārlej vistas gaļai (irbuļiem). Ēdienu var pasniegt gan aukstu, gan siltu. Dekorē ar grauzdētiem zemes riekstiem, zaļumiem.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *