Kabači tomātu mērcē

800 g kabaču, eļļa pēc vajadzības, pārliešanai 350 g tomātu biezeņa, 1 ēdamkarote cukura, 2 tējkarotes sāls, 1/2 tējkarotes sarkano piparu, zaļumi.

Nepāraugušus kabačus nomazgā, nomizo un sagriež 1 cm biezās ripās, tad izgriež mīkstumu ar sēklām un apcep mazā eļļas daudzumā no abām pusēm. Kabači jāapcep tā, lai tie kļūtu zeltaini. Pēc tam pagatavo tomātu mērci. Uzvāra tomātu biezeni, pievieno cukuru, sāli, maltos melnos piparus pēc garšas, uzvāra un pievieno sīki sasmalcinātus zaļumus (dilles, pētersīļus, seleriju lapas). Izkarsētā burkā ielej divas ēdamkarotes sagatavotās tomātu mērces, sapilda apceptos kabačus un virsū uzlej tomātu mērci. Piepildītai burkai uzliek metāla vāciņu, pievalcē un sterilizē. Kabačus tomātu mērcē lieto gan kā pastāvīgu ēdienu, gan kā piedevu gaļas ēdieniem.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *