Dažādu sēņu kaviārs ziemai

600 g sēņu, 200 g sviesta, 1 lauru lapa, nedaudz zaļumu, muskatrieksts, sāls, cukurs, pipari pēc garšas. Svaigas, nepāraugušas sēnes pārlasa, noskalo un novāra. Tad atdzesē, noskalo, notecina un samaļ gaļas mašīnā. Katliņā izkausē sviestu, liek samaltās sēnes, sāli, cukuru, maltos piparus, sasmalcinātu muskatriekstu un sautē apmēram 20 minūtes. Tad pievieno sīki sagrieztus zaļumus – dilles un pētersīļu lapiņas. Masu izmaisa. Karstu kaviāru pilda sterilās burkās. Pirms masas iepildīšanas burkā ieliek lauru lapu. Burkai uzliek novārītu metāla vāciņu, pievalcē, liek karstā ūdenī un sterilizē (0,5 l burkas – 70 minūtes).

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *