Cepti baklažāni ar tomātiem un olīvām

4 baklāžāni, sāls, 2 ēdamkrotes miltu, glāze augu eļļas.

Tomātu mērcei: 1 sarkanais pipars, 50 g notīrītu mandeļu, 500 g tomātu, 1 ēdamkarote augu eļļas, 2 daiviņas ķiploku, 1 ēdamkarote sīki sagrieztu pētersīļu, 1/2 tējkarotes sāls, 2 ēdamkarotes etiķa, 1 ēdamkarote cukura, 50 g olīvu.

Baklažānus nomazgā, izgriež kātiņu, sagriež ripiņās. No abām pusēm apkaisa ar sāli un ļauj 30 minūtes pastāvēt. Tomātu mērcei: pārgriež uz pusēm sarkano piparu, izņem sēklas un starpsieniņas, sagriež palielos kubiciņos. Mandeles viegli apcep pannā un pēc tam sasmalcina. Tomātus applaucē, novelk miziņu un no 1/3 gatavo biezeni. Pārējos tomātus sagriež kubiciņos.

Katliņā sakarsē augu eļļu, pievieno tomātu biezeni, ķiploku daiviņas, pētersīļus, sāli, maisot pievieno etiķi un sagatavotās mandeles. Visu 5 minūtes pavāra uz lēnas uguns, pievieno tomātu kubiciņus un vēl pavāra. Baklažānus ar papīra salvetēm nosusina, gabaliņus apviļā miltos. Pannā sakarsē eļļu un apcep baklažānu šķēlītes no abām pusēm zeltainas. Tās kārto sasildītā traukā un pārkais ar pētersīļiem, pārlej tomātu mērci un rotā ar olīvām.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *