Baravikas tomātu biezenī

700 g baraviku, 300 g tomātu biezeņa, 2 sīpoli, 1 ēdamkarote sviesta, 2 lauru lapas, 5 smaržīgie pipari, 1 ēdamkarote sāls, 1/2 ēdamkarotes cukura.

Baravikas rūpīgi notīra, noskalo, notecina un sagriež sloksnītēs, mazākās atstāj nesagrieztas. Katliņā sviestā apcep sīki sagrieztus sīpolus. Pievieno sagatavotās sēnes, piparus, lauru lapas, sāli, cukuru un visu sautē apmēram 10 līdz 15 minūtes. Sviesta vietā var lietot 2 līdz 4 ēdamkarotes eļļas. Tad pievieno labu, biezu tomātu biezeni un visu nedaudz pasautē. Sautēšanas beigās izņem lauru lapas un verdošo masu sapilda sterilās burciņās, uzliek metāla vāciņus un pievalcē. Burkas liek karstā ūdenī (ap 70°C) un sterilizē 45 minūtes. No dotā izejvielu daudzuma iznāk divas 0,5 l burciņas. Baravikas tomātu mērcē domātas kā pastāvīgs ēdiens, kuru iepriekš nevajag sagatavot.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *