Dārta Plaude

Autovadītāj, brauc uzmanīgi – ceļi sniegoti un slideni

Kurzemē vietām snieg. Gaisa temperatūra no -7ºC līdz 0ºC. Pūš stiprs vējš, piekrastes rajonos brāzmās sasniedzot līdz 20m/s, kā rezultātā uz ceļiem var tikt sagāzti nolauztie koki un to zari; brauktuves var būt sniegotas un slidenas

Kurzemē vietām snieg. Gaisa temperatūra no -7ºC līdz 0ºC. Pūš stiprs vējš, piekrastes rajonos brāzmās sasniedzot līdz 20m/s, kā rezultātā uz ceļiem var tikt sagāzti nolauztie koki un to zari. Arī dienas laikā sagaidāma snigšana un stiprs vējš, tādēļ brauktuves var būt sniegotas un slidenas.

Daudzviet braukšanas apstākļi ir uzlabojušies, ceļi tiek tīrīti atkārtoti, taču atsevišķās vietās brauktuves vēl ir slidenas. Siguldas virzienā apgrūtināta braukšana ir ceļa posmos no Vangažiem līdz Siguldai un no Virešiem līdz Veclaicenei. Rīgas apkārtnē jābūt uzmanīgiem braucot pa Rīgas apvedceļu Baltezers-Saulkalne un posmā Rīga-Ogre.

Kurzemē vietām snieg, brauktuves tiek tīrītas un kaisītas atkārtoti, taču uzmanīgiem jābūt braucot Saldus un Grobiņas apkārtnē, kā arī maršrutā Liepāja-Rucava.

Arī pa reģionālajiem autoceļiem braukšanas apstākļi uzlabojas, taču jāuzmanās braucot Kurzemē un Rīgas apkārtnē, jo ziemā braukšanas apstākļi var strauji mainīties un reģionālo ceļu uzturēšanas līmenis, kā arī faktiskais ceļa stāvoklis, dažādas klases autoceļiem var būtiski atšķirties.

Atgādinām, ka autoceļi ir sadalīti dažādās uzturēšanas klasēs un tiek uzturēti prioritārā secībā, proti, vispirms tiek tīrīti un apstrādāti ar pretslīdes materiāliem valsts galvenie un pēc tam reģionālie un vietējie autoceļi atbilstoši to uzturēšanas prasībām.

Lai nepakļautu sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus paaugstinātam riskam, aicinām autovadītājus izvēlēties laika apstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri.

Komentāri

  1. daudzi jau drošvien vasarenes bija uzlikuši, kaut gan ar visaām ziemenēm bija slīdīgi.

  2. Kadreiz nebija tadas ziemenes un tik un ta brauca un nečiksteja ka nu is–di ,un jamer gravja dziļums
    Stažs47gadi

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *