2007. gada labākais konsultants

17. decembrī uz šā gada pēdējo sanāksmi – jau Ziemassvētku noskaņās – pulcējās Tukuma Lauku konsultāciju biroja pagastu konsultanti. Apkopojot gada rezultātus, tika nominēts arī 2007. gada labākais konsultants. Šo titulu ieguva Irēna Pauloviča no Tumes pagasta.

17. decembrī uz šā gada pēdējo sanāksmi – jau Ziemassvētku noskaņās – pulcējās Tukuma Lauku konsultāciju biroja pagastu konsultanti. Apkopojot gada rezultātus, tika nominēts arī 2007. gada labākais konsultants. Šo titulu ieguva Irēna Pauloviča no Tumes pagasta.

Viņa dažādos darbos Tumes pagastā ir strādājusi kopš vidusskolas beigšanas. Mācījusies Latvijas Lauksaimniecības tehnikumā. Kādreiz slavenajā «Dzimtenē» bijusi gan iecirkņa agronome, gan iecirkņa priekšniece, gan vadījusi Bērzkalnu govju kompleksu «Beliko».
"Esmu dzimusi un augusi daudzbērnu ģimenē, tāpēc nevaru iztikt bez tautas. Man vienmēr vajag būt kopā ar cilvēkiem," saka I. Pauloviča. Viņa uzskata, ka dzīve devusi ļoti daudz – ir saprotošs vīrs, kas aizvien atbalsta sievas aktivitātes, ir izaudzināti divi bērni – dēls un meita; liels prieks par mazdēliņu Artūru. Un vēl padomu esot iespējams pajautāt vecākiem, kuri arī turpat netālu dzīvo un jau sasnieguši visai cienījamu vecumu.
Desmit gadus, būdama «Beliko» vadītāja, I. Pauloviča pavadīja smagā un ļoti atbildīgā darbā – varētu teikt, ka aiz loga gaismiņu neredzēja… Bet – toreiz bijušais kolhozs sadalījās, un likās, ka nebūs vairs darba, tāpēc I. Pauloviča privatizēja slaucamo govju kompleksu un iesaistījās darbā, no kura atelpas nebija.
Pēc tam viņa šo darbu atstāja un sāka strādāt bibliotēkā. Un tad nāca piedāvājums kļūt par pagasta lauku konsultantu. Tas nu reiz bija tas, kas I. Paulovičai vajadzīgs! Pamazām viņa iesaistījās dažās aktivitātēs, projektos. Radās iespēja izglītoties, un tik tikko saņemts astotais sertifikāts. Sevišķi I. Paulovičai patīk tās mācības, kas saistītas ar psiholoģiju.
"Ticu «Leader» programmai, saskatu iespējas, kādas šī programma varētu sniegt pagasta iedzīvotājiem; varētu teikt, vai katrai pagasta lauku sētai. Tāpēc esmu nodomājusi veidot nevalstisko organizāciju. Pašlaik mums jau ir iniciatīvas grupa «Asni», esam veikuši ne mazums darbu – noorganizējām datorkursus, organizējām gravas sakopšanas talku Tumes centrā, kurā piedalījās apmēram 40 cilvēki. Daudz bija bērnu, un, manuprāt, tas ir ļoti labi, lai bērni pierastu dzīvot tīrā vidē. Pārkrāsojām arī bērniem rotaļu laukuma ierīces, septembrī noorganizējām braucienu uz Bulduriem," stāsta I. Pauloviča. Jau tuvākajā laikā paredzēts Tumē dibināt nevalstisko organizāciju «Asni».
Lauku konsultantei padomā vēl daudz ideju dažādiem projektiem. Lai 2008. gadā ieceres piepildās!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *