Kā Saeimā ēnoja bijušo Tukuma domes priekšsēdētāju Juri Šulcu

Ēnu dienā Saeimā trešdien, 11. februārī, viesojās Kristiāna Katkovska (Tukuma 2.vidusskola), Monika Jansone (Rīgas amatniecības vidusskola), Anna Orlova (Tukuma Raiņa ģimnāzija), Anastasija Grošnaja (Tukuma Raiņa ģimnāzija) un Amanda Kipena (Tukuma 2.vidusskola), lai sekotu līdzi Saeimas deputāta Jura Šulca ikdienas darbam.

Ēnu dienā Saeimā trešdien, 11. februārī, viesojās Kristiāna Katkovska (Tukuma 2.vidusskola), Monika Jansone (Rīgas amatniecības vidusskola), Anna Orlova (Tukuma Raiņa ģimnāzija), Anastasija Grošnaja (Tukuma Raiņa ģimnāzija) un Amanda Kipena (Tukuma 2.vidusskola), lai sekotu līdzi Saeimas deputāta Jura Šulca ikdienas darbam. Jauniešu interese par parlamentu kā katru gadu ir liela, un tradicionāli Saeima ir viens no lielākajiem ēnu devējiem valstī. Tā mūs informēja J. Šulca palīdze Elīna Pļaviņa.

Visas dienas garumā ēnām bija iespēja klātienē iepazīt Saeimas ikdienas darbu – kopā ar deputātu apmeklējot, valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēdi, ilgtspējīgas attīstības komisijas sēdi un paplašināt savu redzesloku, gūstot nepastarpinātu priekšstatu par parlamentu un likumdošanas procesu. Komisiju, frakciju un pasākumu norises telpas bija īpaši plaši apmeklētas. Saeimas sēžu zālē, ēnām sēžot deputātu krēslos, visus Ēnu dienas dalībniekus uzrunāja Saeimas spīkere Ināra Mūrniece, pastāstot par likumdošanas procesu, kura neatņemama sastāvdaļa ir diskusijas komisijās un konsultācijas ar iesaistītajām pusēm.
Atskatoties uz aizvadīto dienu, jaunietes pozitīvi vērtēja iespēju redzēt, kā noris darbs parlamentā un komisijās, gan plānojot savu karjeru un izvēloties studijas, gan tādēļ, ka pašas apsver iespēju iesaistīties politikā.

Tāpat jaunietes aktīvi piedalījās arī zināšanu konkursā, atbildot uz jautājumiem par Saeimas funkciju – tās deputātiem, vēsturi un tradīcijām.

 

Komentāri

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *